Ürituse lisaeesmärk on julgustada noori jätkama kooliteed või avastama enda jaoks muid huvitavaid võimalusi, nagu vabatahtlik teenistus välisriigis või mõne noortealgatuse või ettevõtte alustamine.

Seoses keeruliste majanduslike aegadega on suurimaks mureks inimestel töö- ja rahapuudus. Igal nädalal antakse ülevaade töötukassa statistikast, mis kajastab märkimisväärset tööpuudust. Noorte osakaal registreeritud töötute hulgas on Saare maakonnas näiteks suurem kui Eesti keskmine näitaja.

Euroopa sotsiaalfond rahastab alates mullu septembrist projekti nimega “Noorte konkurentsivõime suurendamiseks ja sotsiaalse tõrjutuse vähendamiseks ühiskonnale pakutava noorsootöö teenuse osutamine“, mille ühe osana tutvustatakse noortele tööeluga seonduvat. Kuressaare piirkonnas koordineerib projekti noorte huvikeskus. Alates eelmise aasta oktoobrist on noortele pakutud koostöös töötukassaga CV ja motivatsioonikirjade kirjutamise õpitubasid, tutvustatud on erinevaid erialasid ja korraldatud väljasõite ettevõtetesse.