Hinnang: tagasiside lehtedelt võib lugeda, et laager meeldib väga ja oodatakse uusi kokkusaamisi. Lisaks kitarrimängule õpivad sellises laagris koos olema eri vanuses noored (8-26. a), lisaks sellele ka koos ühiselt süüa tegema(isemajandama) ja suhtlema. Igas laagris on ka neid, kes on ööbima jäänud. Just viimasest laagrist jäi üles mõte, et oleks tore ka suvine laager teha ning on tore, et noored käivad kokku erinevatest noortekatest. Osavõtumaksu eest tuli noortel end ise ära toita. Toodi ka kodunt süüa kaasa.

Tervislikud eluviisid
Eesmärgiks tutvustada noortele ja nende vanematele erinevaid valikuid, suurendada noorte hulgas teadlikkust, mida destruktiivne käitumisviis endaga kaasa toob. 27.aprill: Kuido Ernitsa loengud. Lektor pidas loenguid kolmele vanusegrupile eraldi: 3.-5. klass, 6.-9. klass ning lapsevanemad. Lapsevanematele ütles K. Ernits kokkuvõtteks, et pole midagi uut siin ilmas, kõik noortest on tuttavad meelemürkidega nagu mujal Eestis ning vanematelt ja koolilt oodatakse, et nende peale ei karjutaks ning vanematel oleks oma laste jaoks rohkem aega. Noortekasse oleme muretsenud ka vastavat kirjandust, mida soovi korral aenutada või lugeda saab. Koos „Terve elustiili õpikuga“ on kaasas ka DVD, milles räägivad tuntud eestlased noortele ja noortest.

Hinnang: See on valdkond, mis tahab suuremat käsitlust ja kajastust ning kogu meie kogukonna tähelepanu. Kuido Ernitsa loengust võttis osa vaid 5 lapsevanemat, kelle lapsed käivad lasteaias.

Foto ja Film
Eesmärgiks oli noortele õpetada minimaalsete vahenditega normaalset fotot tegema, filmitegemise aluseid, plakati kujundamist; kuulutada välja Põlvamaa ANK-ide vahel fotokonkurss, mille tulemusel valmiks rändnäitus. 3.mail saime kätte Hener Hoobi poolt kujundatud noorteka logoga rinnamärgid 26.mail avasime oma noorteka fotonäituse „WANK-AASTA 09/10“ 28.mail ostsime noortekeskusele videokaamera.

Hinnang: Tunda andis majanduslangus, nii et koostöö teiste noortekeksustega jäi soiku (fotonäitus veebikeskonnas www.album.ee/PolvamaaNoortekad), püüdsime toime tulla omade jõududega. Ka üksikuid filmilõike sai oma tegemistest tehtud, kuid kokku-monteerimiseni pole veel jõudnud. Arenemisruumi on. Aga oma noortekeksuse tegemised on pildis. Ning osalejatel end uhke ära tunda. Kuigi eelmise aasta lõpul osalesime mõnel filmikoolitusel, jäi asi siiski kaamera puudmise taha. Nüüd on see meil olemas.

Lauamängude turniir ja Otepää seikluspark
Eesmärgiks oli korraldada sõbralik lauamängude turniir. Aprillis tuli peaaegu kõigil noortekeskusesse sisse astujatel proovile panna end lauatennises, koroonas, piljardis ja kabes. Vanuseklasse polnudlihtsalt kõik mängisid kõigiga. Enim punkte kogusid need, kes kauem aega noortekas veetsid ja rohkem mänge tegid. Kui lautennises ja koroonas kogus kõige enam punkte Mart, siis parimad mängijad (vähem mänge ja peaaegu kaotusteta) lauatennises olid Egert, Ergo, Siim ja Hardi. Hardi oli ka tublim kabetaja. Väga tublilt osalesid ka Ats ja Artur ning Märt. 5. mail käisime meie Otepää seikluspargis. Osalejaid 12. Parimad lauamängude turniirist osavõtjatele oli see preemiareisiks, samuti Edithile, kes oli ainus noor, kes lõi kaasa koolivaheajal toimunud „Kevadisel kirbuturul“ ning Hener, kes on noortekeskuses nii palju abiks olnud, et ei jõua teeneid üles lugedagi. Ka sel korral oli ta abis vabatahtliku noortejuhina. Oli rõõm vaadata, kuidas noored rajal üksteist abistasid.

Hinnang: Koostegemine teeb rõõmu.

Valgjärve Valla ANK-i näitetrupp ehk WANT
Eesmärk osaleda koolinoorte teatrifestivalil, mis sel aastal toimus Kanepis. 20.märtsil osales peale WANT-i koolinoorte teatrifestivalil ka meie põhikoolide trupid (S.Mark ja S.Tammeorg juhedajateks). Meie osalesime gümnaasiumide osas. Algajatena ei olnud meist võistlejat Põlva noorte Eksperimentaalteatriga, aga prooviperiood ja esinemised olid lõbusad. Mängisime E.Vilde „Ärapõletatud peigmehi“ tänapäevases variandis. Käisime esinemas Erastvere hooldekodus ja Nõunis, kus Karl ja Hener ka peale etendust diskot tegid. Trupis olid ainult poisid: Karl, Hener, Kent, Raido, Rauno.

Hinnang: Igasugune nö avalik esinemine on noorele kasuks, kui siin veel aga rakendatakse oma loovust, siis on kõigil tore ning- uskuge või mitte- „arendab silmaringi ning võitleb ka lampjalgsuse vastu...“ Suvel on tulemas 2 nädalat õpilasmalevat. Juulis on noortekesusel puhkus. Augustis Põlvamaa noortekeskuste suvelaager Mesipuu talus. Nautige suve ja oma perega koos olemist! Enamik tegevustest on olnud projektipõhised ja saanud rahastuse ANK-projektikonkursist. Need on vaid need asjad, millest täna tahtsin rääkida...