Kui kõik orienteerujad teatrimajja jõudsid, võiski konverents alata. Päeva juhtis tele- ja raadioajakirjanik ning koolitaja Märt Treier. Seekord otsisime vastust küsimusele .Kes juhib meie mängu?.. Esimesena astus meie ette lavastaja ja näitleja Ain Mäeots, kes tõi meieni teatri ja meedia telgitagused. Külalisesinejana oli temaga kaasas kodumaise seriaali .Pilvede all.näitleja Inga Allik, kellega Ain Mäeots viis läbi intervjuu. Konverentsi lõpus näidati meile videot sellest samast intervjuust, kuid selleks ajaks olid Inga Alliku öeldud sõnad läbikäinud monteerija käest ning kogu tema jutt kõlas ristivastupidiselt võrreldes esialgse sõnumi ja mõttega. Sellega näidati meile telemeedia varjatumat poolt.

Esinejatena astusid meie ette veel vabakutseline ooperilaulja Mart Mikk, koolitaja Peep Vain, luuletaja Juku-Kalle Raid, poliitik Urve Palo, näitlejad Hannes ja Rasmus Kaljujärv, matemaatika ja informaatika emeriitprofessor Leo Võhandu, laulja Uku Suviste ning dirigent Tarmo Leinatamm koos Heino Elleri nimelise Tartu Muusikakoo li orkestriga. Muusikalist vahepala pakkus Birgit Õigemeel.

Enim meeldis mulle Hannes ja Rasmus Kaljujärve esinemine, kus nad arutlesid lastevanemate ja laste suhete üle, tuues tõsielulisi näiteid nende endi omavahelisest suhtlusest.

Lisaks kõigele oli konverentsipublik esimesteks pealtvaatajateks katkendile muusikalist .Helisev muusika., mille esietendus konverentsipäevaks veel toimunud ei olnud.

Päev lõppes konkursi „Hea eeskuju“ auhinnagalaga. Tänavu pälvis hea eeskuju tiitli Tartu tüdruk, kes viib koolis läbi HIV ja Aidsiteemalisi koolitusi, tegutseb aktiivselt koolis õpilasesinduses ning tegeleb ka kodutute loomade abistamisega.

Oli väga huvitav ja meeldiv päev. Tänan Roosna-Alliku Vallavalitsust, kes andis mulle võimaluse konverentsil osalemiseks.