Konverentsil esinesid edukad endised 4H liikmed, kes kohalolnud noori motiveerisid ning neile õpetussõnu jagasid.

Sõnavõtuga astusid üles ja kohaletulnuid tervitasid teiste hulgas haridus- ja teadusministeeriumi esindaja, Ahhaa teaduskeskuse juhatuse liige Andres Juur ja Tartu linnapea Urmas Kruuse.

Konverents oli oma temaatikalt väga mitmekesine. Arutati Eesti ja eelkõige just noorteorganisatsiooni 4H tulevikuplaane. Keskenduti maaelu arendamise küsimustele, tehnoloogia, arhitektuuri ja ettevõtluse võimalikele tulevikuvisioonidele.

SA Archimedes Euroopa Noored jagas näpunäiteid, kuidas võtta ette julgeid samme ning avastada Euroopat vabatahtlike tegevuse kaudu. Esmaspäeva õhtupoolik sisustati lõbusa omaloominguprogrammiga - lauldi, tantsiti ja nauditi toredat seltskonda. Üles astus ka tantsugrupp JJ-Street. Konverents andis meile, Tõrva 4H liimetele, võimaluse tutvuda uute ja huvitavate Eestimaa noortega ning soojendada üles suhteid vanade sõpradega.

Noorteorganisatsioon 4H asutati Ameerika Ühendriikides üle 100 aasta tagasi ning on tegutsenud Eestis aastast 1991. Tegemist on vahva ettevõtmise ja noorteühendusega, mis pakub eri vanuses ja erineva taustaga noortele võimalust realiseerida oma mõtteid ja ideid, viia läbi meelelahutuslikke ja arendavaid üritusi ning leida uusi sõpru ja tuttavaid üle Eesti või isegi kogu maailmast.

Kelly Viks
Tõrva gümnaasiumi 11. klassi õpilane