Võistkonnad jagati erinevatesse vanusegruppidesse: 3 neist oli nooremas vanuseastmes (11-14-aastased) ja kaks vanemas vanuseastmes (15+aastased). Päev algas koolitusega, milles anti ülevaade HIVst ning narkootikumide, alkoholi ja muude mõnuainete mõjust tervisele.

Pärast koolitust sai liigutud ühiselt laululava metsa ja alustatud maastikumänguga. Kokku oli maastikumängus 17 kontrollpunkti.

Päästeameti ennetaja Teele Idavain viis läbi veeohutusalase kontrollpunkti. Samuti tuli appi politsei ennetustöö spetsialist Malle Hermanson, kes oli endale appi võtnud ka oma tütre Elen Hermansoni. Laskepunkti viis läbi Koeru LSK eestvedaja Endrik Kull. Koeru valla keskkonnaspetsialist Keio Kustavus õpetas noortele prügi sorteerimist.

Koeru kultuurimaja direktor viis läbi punkti seoses pärimusaastaga, mis sisaldas huvitavaid küsimusi. Näiteks mida kandsid vanasti tütarlapsed peakattena, kes ei olnud abielus? Muuseumipunkti viis läbi Koeru muuseumi elushoidja ja kultuuritalletaja Uno Aan, kes oli muuseumist võtnud kaasa huvitavaid esemeid ja palus noortel arvata, millega siis tegu on. Lisaks nendele punktidele oli veel lõkke tegemine, liiklusmärkide tundmine, esmaabi, täpsusvisked, vigursõit, esmaabi, viktoriin, miiniväli ja muud huvitavad punktid. Tänan kõiki tublisid ja toredaid Koeru noori, kes aitasid kaasa maastikumängu korraldamisel ja olid nõus tegema kontrollpunkti.

Päeva lõpuks kuulutati välja võitjad ja jagati välja auhinnad. Lõpptulemusena võitis üldvõidu Koeru tiim kooseisus: Kadri Kuriks, Madis Bobrovski, Geelika Luik ja Silver Kruusalu, kes saavutasid samuti vanemas vanusegrupis I koha. Kõik neli said rinda kuldsed medalid ja auhinnaks Valgeranna seikluspargi piletid, mille väärtus oli ligi 80 € ja samuti said noored endale rändkarika, mis seisab ja ootab juba järgmist aastat Koeru noortemaja kapi peal. Noorema vanusegrupi võit läks Albusse.

Sooviksime tänada ka toetajad: Koeru Apteek, AS Natural, Valgeranna Seikluspark, Matkapesa, Vao Viburada, E- piim, One kondoomid ja Koeru kultuurimaja. Pärast auhindade jagamist sai ühiselt grillitud ja juttu aetud. Üritus sai palju head tagasisidet ja korraldajatel on plaanis jätkata üritusega ka edaspidi.