Võistlus algab Tammsaare pargis kell 19:00 eelvoorudega, kust kaheksa parimat pääsevad edasi veerandfinaalidesse. Läbi hilisema poolfinaali pääsevad kaks osalejat finaali, kus selgitataksegi välja Eesti meister. Võistlus on kõigile osalejatele ja pealtvaatajatele tasuta.

Võistluse võitja ehk Eesti meister tagab endale koha beatboxi maailmameistrivõistlustel, mis leiavad aset 2012. aasta märtsikuus Berliinis. Lisaks piletile maailmameistrivõistlustel saab võitja auhinnaks ka spetsiaalselt beatboxi jaoks tehtud mikrofoni.

Eesti Beatbox Battle 2011 peakorraldaja CuBa sõnul on lähenev võistlus Eesti maastikul ainus tõsiselt võetav võistlus, kus kohalikud beatboxerid omavahel mõõtu saavad võtta. "Eesti Beatbox Battle on 2006. aastast Eesti beatboxi maastiku oodatuim üritus ning on aja jooksul tohutult arenenud," sõnas Cuba. "Julgen väita, et meie beatboxi tase on Skandinaavia ja Balti riikides selgelt parim."

Eesti Beatboxi meistrivõistluste järelpidu toimub kell 23:00 klubis EKKM ning seal astuvad üles Eesti hip-hop kollektiivid Noizmakaz ja Goro Lana ning maailmakuulsad beatboxi tegijad Bee Low Saksamaalt ning Human Elektro Jaapanist. "Kui Tammsaare pargis saab näha Eesti parimaid beatboxereid, siis afterpartyl esinevad maailma tippu kuuluvad artistid," sõnas CuBa.

Esimene Eesti Beatbox Battle toimus 14. juulil 2006. aastal Tartus klubis Illusion. Osalejaid oli paarikümne ringis ning võitjaks tuli Yolq4.

Tallinna Norteöö kuulub Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi. Võistlusele saab registreerida aadressil eestibeatboxbattle@gmail.com