Päeva põhisündmus oli aga Nõunis noorte oma noortetoa avamine. Idee sai taotluseks Valgamaa Partnerluskogule ja objekti omaniku, Palupera valla nimel esitatud juba aasta tagasi. Rahastaja aktsepteeris oma määruse nõuetest juhindudes meie valikut. See on kohalik noorte esindajast majandustegevuse registris olev ettevõtja Evicon OÜ, kelle hinnapakkumus oli 81 000 krooni (käibemaksuta).

Nii saime koos päris oma tuba kujundada – sobitada vana uuega ja kivi puiduga, valida sisustuse. Hinnapakkumus sisaldas lisaks remondile ka köögimööbli (kapid, kraanikauss, nurgadiivan, laud, toolid, kummut) ja tehnika (külmkapp, elektripliit praeahjuga, valgustid, õhupuhasti, boiler). Omapanusena ehitas ettevõtja koduvalla noortele toas välja enamus elektrija vee-kanalisatsiooni-ühendused. Tänusõnad rahastajatele, ehitajatele!

Noortetuba avati suure rõõmu ja tordiga. Lint läbi lõigatud, saime kõik minna uudistama oma uut tuba. Soolaleivapeoks küpsetas vallavanem Terje Korss kingituseks oma esimese leiva, mis oli muidugi superhea. Lõbusam on aega viita Valgamaa Partnerluskogu kingitud lauamängu mängides, morssi valada Hellenurme noorte kingitud kannust, süüa ehitaja Evicon OÜ kingitud komme ning teed juua uutest kultuurimaja kingitud tassidest. Külalised jätsid külalisteraamatusse häid soove ja mõtteid. Pidu jätkus diskorütmis hiliste õhtutundideni.

Vahva, et meil on nüüd oma tuba koos kööginurgaga, kus saame küpsetada, koos istuda ja lihtsalt mõnusalt aega veeta. Tore, et meie valla noortel on rõõmu ja tahtmist üheskoos elu põnevamaks ning huvitavamaks muuta.