Jätkusuutlikkuse piiri ületanud Nõva kool on aastaid otsinud ellujäämisvõimalusi. Kaalutud on orbudekodu, keelekümblust, spordikallakut jms.

Viimased paar-kolm aastat on aidanud üle elada endise vallavanema Kalle Saare eestvõttel loodud riigirahastusel õpilaskodu, kuhu laenati lapsi nii Tallinnast ja Harjumaalt kui ka Haapsalust.

Uuel vallavanemal on kava õpilaskodu laiendada, aga mitte ainult sotsiaalsete probleemidega laste arvel nagu seni, vaid tuua juurde sanatoorset ravi vajavaid kopsu- ja hingamisteede probleemidega lapsi.

„Potentsiaalselt võiks sügisest õppida Nõva kooli 3. kooliastmes 20-30 hingamisteede probleemidega Tallinna last," ütles vallavanem. Töö jätkub ka sotsiaalsete probleemidega laste suunal.

Veebruaris volikogu ette

Laste vähenemine aga jätkub. Kooli suurim klass on tänavu lõpetav 9. klass, kus õpib viis last. Prognoosi järgi on 2012. aasta sügisel 3. kooliastmes 8 last, 2013. aasta sügisel 6 ja 2014. aasta sügisel 5 last.

Plaaniga kooli staatust muuta läheb vallavanem volikogu ette 17. veebruaril, et enne 1. märtsi oleks muudatused teada. Enne seda arutab asja ka kooli hoolekogu.

Loe pikemalt Lääne Elust.