Tuletagem meelde, mis sel õhtul toimus! Alustuseks juhatas meid sobivasse meeleollu kaunihäälne Mariann Õmblus, andes oma lauluga edasi ilusad soovid alanud uueks aastaks.

Isetegevuslaste esinemist alustas Tarvastu laulukoor Margit Aigro-Siibaku juhendamisel. Kooris käivad koos Kärstna ja Mustla lauluhuvilised mehed ja naised. Laulukoor esitas kolm imekaunist laulu, nende hulgas ladinakeelse «Sanctuse» Bachi «Jõuluoratooriumist», mis kõlas eriti võimsalt ja pidulikult.

Kersti Vunder on suurepäraselt osanud tantsuhuvilistele edasi anda oma tantsurõõmu ja -oskused. Tema juhendatud segarahvatantsurühm esitas nauditavaid ja kaasakiskuvaid tantse, samuti sai kaasa plaksutada tublile noortesegarühmale. Viimase tantsu esitasid noored ja kogenumad tantsijad koos. Jalakeerutajad said ülitugeva aplausi.

Mulgikeelse nimega näiteringÜrgäje esitas taas kord vahva naljatüki, mida publik on ammu oodanud. Etenduse pealkiri on «Vangid», lavastaja ja juhendaja on Jane Raudsepp. Nalja teha ei ole kerge, nali peab naerma ajama, meie kohalikud «vangid» ja «vangivalvur» aga said publiku naerutamisega suurepäraselt hakkama.

Kui kokku tulevad kaks Jutat, Naima ja Õilme, siis on kindel, et meeleolukat laulu jätkub kauemaks. Naiskvartetil on aukartustäratavalt suur repertuaar ning nende esinemised on alati väga oodatud nii oma vallas kui kaugemalgi. Naiskvarteti juhendaja on pikaajalise muusikukogemusega Juta Elerand.

Juhendaja Anu Tomp on väsimatu tantsumeister ning seda on ka tema memmede tantsurühm, kes esitas publiku rõõmuks koguni neli hoogsat tantsu! Jõudu ja jaksu nii kergejalgsetele memmedele kui ka alati rõõmsameelsele juhendajale!

Peokava lõpetas segakoor Üits Viis Karin Taukari juhendamisel. Segakoor on alati oodatud esineja ning ka seekord kõlasid südamlikud ning ilusad laulud oma tuntud headuses pannes helisema kuulajate südamed.

Meie rahvamaja taidlejad on mitmekülgsed ja saavad hakkama mistahes ülesandega! Seepärast oli iga taidluskollektiiv lisaks tavapärasele tegevusele valmistanud ette üllatusesinemise.

Tarvastu laulukoor naerutas rahvast mininäidendiga uue raha käibele tulekust, näitering etendas naljakat rividrilli kohalikevangide jalutuskäigust «Õhtud Mustla lähistel», naiskvartett tegi muusikat tavapäratutel pillidel, memmede tantsurühma esindajad Tiiu ja Salme esitasid humoorikat luulet, Üits Viis kutsus oma laulu saatel rahvast tantsule. Oli hästi vahva näha taidlejaid tavapäratus rollis!

Külalisesinejad Tarvastu gümnaasiumist, Kadri Markvart ja Liisi Klein, esitasid lõbusa hip-hop stiilis tantsu. Muusikakooli poolt jagas klaveripalaga tervitusi Triin Toomsoo, peoõhtut aga jäi lõpetama Rapla ansambel Svips, kes hoolitses kogu õhtu jooksul ka kontserdi helitehnilise poole eest.

Suur tänu kõikidele taidlejatele ja nende juhendajatele, pidu oli väga ilusaks alguseks uuele, 2011. aastale. Täname ka publikut, kes esinemistele aktiivselt kaasa elas, eriliselt aga meie tublit rahvamajahaldjat Inge Toomsood, tänu kellele on see peotraditsioon alguse saanud ning kes pani kokku kogu kava ja hoolitses suupistete eest. Rõõmsate kohtumisteni Mustla rahvamajas!