Laadakaupa pakuti Õisus seegi kord laias valikus - aia- ja põllusaadustest erinevat liiki käsitöö- ja riideesemeteni välja, kauplejateks lisaks kohalikule rahvale ka mujalt Mulgimaalt ja kaugemaltki tulijad. Kohatasu kelletki ei nõutud, selle asemel oli kõigil võimalik rahvaseltsi toetuseks midagi annetuskasti poetada.

Tuhalaane külaseltsi pikalt nimesildiga müügiletilt võis valida kartuleid, jõhvikaid, vaarikaid, kootud vaipu ja külatoas keraamikaahjus valminud lauanõusid.

Viivika Sarvelt olid maitsmiseks kaasas hoidistemessil Olustveres auhinnatud hõrgutised. Külaseltsi kogemusi, kuidas nappide võimaluste juures rohkem ära teha, jagas Anneli Anijärv. Laadapillimehe rollis mõnusail lugudel kõlada lasknud Tuhalaane muusik Ermas Hein oli kaasa võtnud lausa kolm pilli. Tuhalaane külaseltsiga lõid õisulased koostöösuhted mullu sinna korraldatud jalgrattamatkal.

„Õisu on ilus koht, juba sellepärast tasus siia tulla," arvas Öko Termopuit OÜ aiamööblit laadale toonud Kalle Aasmets Jõgevamaalt Puurmani vallast. Tal oli kaasas ka paar korvinäidist laadapäevaks haigestunud Abja valla korvimeistrilt Priit Retsepalt, keda loodab oma ettevõttesse korvipunumist õpetama kutsuda.

Lisaks alati Õisus kauplevale kohalikule Päidre puukoolile oli teist korda iluaiataimi ja püsikuid pakkumas FIE Helju Kõiv Sangaste vallast Rahula talust, kes jäi laadaliste ostuhuviga rahule.

Eriti mudilastele, keda laadaliste seas oli vanemate käekõrval omajagu, tegid rõõmu kaks Suislepast Õissu uut pererahvast otsima sõidutatud bernhardiinikutsikat. Armsaid karvaseid koerakesi said lapsed särasilmil silitada ja isegi kaelustada.


Suislepast Õisu laadale sõidutatud kaht toredat bernhardiinikutsikat
said lapsed oma suureks rõõmuks silitada ja kallistadagi

Uudseks ettevõtmiseks sel laadal oli Õisu rahvaseltsi ja raamatukogu koostöös välja pandud hoidiste näitus „Ise tehtud - hästi tehtud". Kirevate ja põneva sisuga purgikeste juures ärgitasid sobivad vanasõnad uudistajaidki asja proovima.

Õisu rahvaseltsi juhatuse liikmelt raamatukogu juhatajalt Virve Kivjalt kõlasid sinna juurde asjakohaselt omal viisil esiemadeaegsed toiduvalmistamise loitsusid. Samas laual oli tutvumiseks mitu hoidistamistarkusi jagavat raamatut.

„Laat muutub iga aastaga suuremaks ja kaubavalik mitmekesisemaks," tõdesid aegsasti sammud laadale seadnud õisulased Maie ja Toomas Külvet. „Meie ostsime Siili Äri pasteeti - see on kõige parem pasteet," kiitsid abikaasad. Hea minek oli samuti Siili Äri pakutud maitsval seljankal. Omatehtud pirukaid ja pitsat pakkusid Õisu memmed Silvi Saar ja Hilje Tamm. Kauplejate rohkust tunnistasid ka laadal oma Õisu külje all asuva mesila mett müünud Edgar Puidet ja müügilettide ees uudistanud Halliste vallavolikogu esimees Rein Tarkus.

Koos perega laadal käinud Õisu endise elektrijaama hoone omanik viljandlane Kristi Lõhmus perega kasutas päikselist sügisilma, et teha pärast huviretk Õisu põrguoru matkarajal.

Tasuta laada korraldamist oma territooriumil võimaldavad Õisu mõisa omanikud kohalikule rahvaseltsile juba aastaid tänuks abi eest mõisapargi heakorrastamisel.