16.-20. augustil juba seitsmendat korda Põlvamaal toimunud ökofestivali „Rohelisem elu" märksõnadeks olid tänavu alternatiivsed energialahendused. Nii näiteks valmis Moostes töötoa käigus väiketuulik ning Põlvas räägiti passiivmaja-lahendustest. Seminaril "Roheline kool" jagati kogemusi kohalikust koolitoidust, loodusharidusest ja energiasäästlikust koolimajast.

Populaarsed olid erinevad loodusretked - liblikalaager, nahkhiireöö, retked sipelgariiki jt.

Pühapäevasel festivali perepäeval olid avatud talurahvamuuseumi hooned ja ekspositsioonid. Külastajaid jagus kõikidesse töötubadesse - kaasa lööma jäätise ja või valmistamisel, piirdeaedade rajamisel, laastule maalimisel, heinpunutiste meisterdamisel jm. Elav kauplemine käis rohe-, mahe-, muhe-, toidu- ja näputurul. Publikumagnetiks olid perepäeval Maarja-Liis Ilus ja Peeter Rebane ning lõõtsamehed. Perepäeval mõõdeti ka ürituse ökoloogilist jalajälge, selle kokkuvõte valmib lähiajal.

Ökofestivali korraldas SA Põlvamaa Arenduskeskus koos Põlva Maavalitsuse ja Põlvamaa Omavalitsuste Liiduga. Õpitubade ja retkede korraldamisele aitasid kaasa Keskkonnaamet, RMK, Säästva Eesti Instituut jpt. Festivali toetas Keskkonnainvesteeringute Keskus.