J. Romoti elutee lõppes Stockholmis 11. märtsil 1989. aastal.

14. oktoobril 1877. aastal anti Narva linnapeale Adolf Hahnile Narva linna aukodaniku tiitel ja seda Narva-Jõesuu kuurordi rajamise eest.

15. oktoobril 1987. aastal alustas tööd Kohtla-Järve muinsuskaitseklubi, mis seadis oma ülesandeks Jõhvi kalmistu plaanistamise (selle tööga tegeles Vallo Reimaa grupp), tööd Tollide kalmistul Kabelimetsas, Jõhvi vabadussõja mälestussamba taastamine jms. Tööga liitusid ka Vaivara kandi kodu-uurijad Arvo Puu, Meedy Hiielo ja Hilja Tartlan. Töötasime Põlevkivimuuseumi juures, järgmisel aastal kolisime üle Jõhvi Kiriku Pastoraati ja klubi sai uueks nimeks Jõhvi Muinsuskaitse Klubi. 22. veebruariks 1995. aastaks oli klubi oma eesmärgid täitnud ja tegevus ajutiselt peatati (kahjuks siiani) ja klubi tuumikust kasvas välja Ida-Viru Sõjaohvrite Mälestusselts (SOMS). Uueks ülesandeks sai sõdade ajaloo ja mälestussammaste taastamine ja märgistamine (kokku sai kirja 75 objekti), millest ka osa realiseerusid sammaste ja mälestuskomplekside näol Jõhvis, Kukrusel, Kävas, Toilas, Narvas ja ligi 20 mälestusristi-tahvlit Virumaa eri osades. Omaette teoks oli ka Jaan Anveldi kivi äraviimine Jõhvist ja Jõhvi vabadussambale õigusliku koha taastamine (see oli rohkem propoganda töö, sest võitlus ideoloogiarinel Kohtla-Järve linnavõimudega oli päris pikk ja närvesööv - aga lõppes meie võiduga). Praeguseks on ka Ida-Viru SOMS-i tegevus lõppenud.

20. oktoober 1832 - 14. august 1914 - Narva linnapea Adolf Hahni eluaastad, kel on suuri teeneid Narva-Jõesuu ja lähiümbruse arendamisel.

25. oktoobril 1897. aastal sündis Voka vallas veltveebel Johannes Neiland (on ka nime all Meeme), kes Vabadussõjas võitles 4. jalaväerügemendis kuulipildujate komandos ja alustas sõjateed esimesel sõjapäeval Narva Joala lahinguväljal. Võitles kuni sõja lõpuni ja tema lahingulisi teeneid märkis II liigi 3. järgu vabadusrist ( isikliku vapruse eest) .Tema oli üks osalisi, kui 23. veebruaril 1993. aastal avati Kohtla-Järvel Kalevi Malevlaste mälestussammas.

Johannes Neiland (Meeme) suri 22. veebruaril 1994. aastal ja on maetud Jõhvi kalmistule.