Samal päeval alustas lasteaias neljandat hooaega beebikool. Esi­mesel kogunemisel oli kohal 7 last. Kuu lõpuks on nimekirjas juba 12 beebit. Tore, et emad on leidnud aega ja tahtmist tulla meie majja sellel aastal isegi kaugemalt. Lisaks Aravete beebidele lõbut­setakse koos Käravete, Ambla ja Ahula beebidega.

11. oktoobril toimus suur pil­distamise päev. Fotograaf jäädvus­tas kõik rühmad, igast lapsest tehti päris palju toredaid pilte üksiku­na, koos õdede-vendade ja sõpra­dega.

Väga toreda ettevõtmise kor­raldas vanem rühm. 15. oktoobril võttis lapsi vastu Seidla tuulik. Kui eelnevatel aastatel oleme viinud leivanädalat läbi muuseumis ja las­teaias küpsetades, siis sellel korral nägid lapsed, kuidas viljast val­mistatakse jahu. Transpordi kind­lustasid meie tublid lastevanemad Arlet Palmiste, Marge Veski ja Andres Kalle. Suur tänu neile.

Koostöös erinevate haridusasu­tustega on toimunud personalile mitmeid koolitusi. Sõpruslasteaiaga Koerust toimus Koeru lasteaias Päi­keseratas koolitus väärtuskasvatu­sest ja arenguvestluste läbiviimisest lapsevanemaga. Väärtuskasvatus on eelkõige lapse kohanemine väärtus­tega, mida ta kogeb ja enda ümber näeb. Kuna tänapäeva väärtused on muutuvad ja suhtelised, teeb see ka õpetaja töö keerulisemaks.

Laupäeval, 16. oktoobril kogu­nesid meie saali kõik meie laste­aia õpetajad, õpetaja abid, Ahula lasteaia sõimerühma meeskond ning Ambla lasteaiarühma mees­kond, et saada tarkust juurde, kui­das meeskonnatöö aitab edenda­da lasteaias tulemuslikku õppe- ja kasvatustööd. Meeskonnatöö on tulemuslik, kui tal on konkreet­sed eesmärgid ja teadmine, mida igaühelt oodata, tekkinud on vas­tutustunne ja initsiatiiv, ollakse loovad ja edukad, koordineeritak­se tegevust, täiendatakse üksteist, täidetakse ja vahetatakse erinevaid rolle.

Direktor osales Ambla Laste­aed-Põhikoolis kriisikoolitusel, õpetajad võtsid osa Eesti Haige­kassa ja Järva Maavalitsuse koos­tööna organiseeritud Tervisefoo­rumist.

Uuel aastal kehtima hakkavad uued liikluseeskirjad toovad uusi nõudmisi ka lasteaedadele. Kõik pedagoogid, kes viivad lastega lä­bi õppekäike ja ekskursioone väl­japool lasteaia territooriumi, pea­vad läbima sellekohase koolituse ja saama tunnistuse. Eelnevatel aastatel on koolituse läbinud kaks õpetajat. Oktoobris korraldab Maanteeamet Paides tasuta kooli­tuse lasteaiaõpetajatele, et vajalik oleks enne uute eeskirjade kehti­ma hakkamist omandatud. Meie lasteaiast osaleb koolitusel kaks õpetajat.