27. septembril viis Katrin Zagorski Lääne-Eesti Päästekeskusest meie koolieelikutele läbi tuleohutusalase koolituse Nublu aitab. Kohal oli ka tubli tuletõrjekoer Nublu ise, kellest järgmiste nädalate jooksul rühmas raamatut loeti ning ühistes aruteludes saalis saadud teadmisi kinnistati.

29. septembril käis 4. rühm Pärnus ekskursioonil. Esmalt harjutati linnas erineva märgistusega ülekäiguradadel tänava ületamist ning seejärel külastati MiniZood. Vaatamist ja küsimusi jätkus küllaga ning nii mõnigi ületas oma hirmubarjääri, puudutades terraariumist välja võetud madu või lastes selle endale koguni kaela panna. Veel käidi Vallikäärus ja mererannas ning tore punkt linnareisile pandi suurel mänguväljakul.

Nüüd siis kauni lehelangemiskuu juurde, mis märkamatult hoopiski porikuuks saanud on.

5. oktoobril tähistasime õpetajate päeva nii, et saime kõik koos Pipiga kooli minna. Ja kuigi igati tublide Tommy ja Annika kõrval peen koolipreili Pipiga vahepeal lausa kimpu jäi, said äratundmise kõrval täiskasvanudki koos lastega tubli suutäie naerda. Lisaks kaunistasid veel päeva kingitud lilled, head sõnad, maitsvad puuviljad ja laste kallistused. Järgmise päeva õhtul aga said pedagoogid osa valla õpetajatele pühendatud tänuõhtust. Meiegi seas on neid, kes oma elust suure osa pühendanud laste õpetamisele-kasvatamisele ja seda just Tori vallas. 30 aastat täitus õpetaja Tiina Oolepil ning 25 aastat õpetajatel Kairi Merilal ja Rita Ruulil. Oleme uhked ja rõõmustame oma heade, tarkade ja väsimatute kolleegide üle!

4. oktoobril jagas Rohelise Jõemaa Koostöökogu koolitusprojekti raames teadmisi ka meie lasteaia lastele teemal ettevõtlikkustegevuse näidistund lasteaias. Koos arutleti selle üle, mis on asula, unistati sellest, mis Tori alevikus kõik võiks olla ning seejärel meisterdati suurele paberile päris oma väljamõeldud linn erinevate ettevõtete, elumajade, teede ja haljastusega. Oli väga vahva õhtupoolik ja selle eest suur tänu Annika Kööselile ja Merle Adamsile!

14.oktoobril jõudis ennetähtaegselt meie lasteaeda 19. novembril tähistatav töövarjupäev, sest üks abiturient soovis teada saada, mida täpsemalt kujutab endast lasteaiaõpetaja töö. Pika päeva õhtul kokkuvõtet tehes oli rõõm teada saada, et päev oli olnud talle huvitav ja tore ning oma soovis seda ametit sügisel õppima minna oli ta päris kindel. Soovime talle edu ja tunneme head meelt selle üle, et ikka leidub noori, kes meie ametit kõigist teistest paremaks peavad.

19. oktoobril ootasid lapsi saali tantsima ja mängima suured sõbrad. Kohale jõudes selgus, et need on meie õpetaja abid ja majandusjuhataja koos muusikaõpetajaga, kes ehitud saalis oma lusti ja energiaga meidki nakatasid. Noorematele lastele meeldisid kõige rohkem laul õunakesest ja pallide viskamine läbi rõnga, vanematele aga pusimist ja nalja pakkuv ringmäng Lapaduu. Kõige lõpuks sai iga rühm toreda ümbriku, milles igale osalejale tore märk rinda panemiseks. Aitäh korraldajatele meeleoluka mänguhommiku eest!

Et kuu veel kestab, on rida toredaid ettevõtmisi alles oma järge ootamas. 25. oktoobril tulevad meile esinema Sindi Muusikakooli õpilased. 26. oktoobril oleme oodatud Tori rahvamajja, kus sotsiaalmaja näitering esitab meile etenduse 10 kooki. 27. oktoobril on 2. rühmal plaanis teha Tori alevikus väike orienteerumismatk koos vanematega ning pärast ühiselt mängida ning veidi keha kinnitada. 3. ja 4. rühm aga plaanivad üheks hommikupoolikuks rühmatoad ära vahetada, et uudistada ja avastada naabrite mängumaailma.

Avastusrõõmu teilegi, sest porikuul võib näiteks poriga pilte maalida või mängida lapsega unustusehõlma vajunud oma lemmikmängu või hoopis kirjutada pastakaga paberile päris kirja heale sõbrale. Küllap siis ei tundugi porikuu enam nii must ja sopane. Teeme ise päikest!