Vastu sai võetud valla arengukava aastani 2037, lisaks eraldi noorsootöö arengukava aastani 2016.

Arengukavades on kirjas nii koolide kui lasteaedade arenguprogrammid, teederajamise ja valgustamise küsimused, kultuuriteemad.

Arengukava tegemisel oli abiks kogu valla rahvas meie kantide ühendustest, seltsidest ja muudest mittetulundusühingutest. Suuresti tänu neile sai arengukava kandipõhine - see on meie vallarahva elus tähtis, et näha iga piirkonna ja kandi arengusuundi. Nii et suur aitäh teile kõigile!

Ja tuletan taas kord meelde, et kui kellelgi tuleb mõni hea idee, mida võiks veel lisada, andke julgesti teada! Arengukava pole lõplik dokument, vaid areneb ja muutub koos meiega. Eks aita valla edasisele kandipõhisele arengule kaasa kindlasti ka see, et volikogu on vastu võtnud määruse kogukonna arengule suunatud tegevuse kaasfinantseerimise korrast.

Uued kodanikud

Teine hea asi - valla üldplaneering on ametkondades viimases kooskõlastamisjärgus. Siis on meil olemas ametlik alusdokument, millest edasises tegevuses lähtuda.

Paljuräägitud teema on maamaksu kaotamine. Elamumaamaksu kampaania on läinud oponentide ja kahtlejate ärasõnumise kiuste paremini, kui oskasime oodata. Teadmiseks: Harku vallas elavatele inimestele on antud võimalus saada maamaksuvabastust ka 2012. aastal. Selleks peab elanik avaldusega vallavalitsuse poole pöörduma. Elamumaamaksust vabastamine on toonud meile valda juurde palju kodanikke, kes küll ka varem reaalselt siin elasid, aga nüüd end ametlikult kodanikuks registreerisid. Pessimistide väide, et elamumaamaksust vabastamine teeb olulise augu valla eelarvesse, on vale.

Ja kuigi eelmise aasta raske talv raputas valla üldisi rahavarusid kõvasti, on meie eelarve siiski tasakaalus. See tähendab, et raha peaks jätkuma nii mõnegi uue tegevuse jaoks. Näiteks võib tuua kergliiklusteede ehitamist Murastest edasi Viti poole. Maadeomanikega läbirääkimised käivad ja ehitusprojekt on ka kohe valmis.

Koht kõigil lastel

Suur asi, mis ära on tehtud - meil on nüüd lasteaiakohad kõigile lastele, kes seda vajavad, ehk kes on kolmesed või vanemad. Ja kui lapsi juurde tuleb, peab nuputama ja raha leidma, et ka nemad kenasti hoitud saaks ja vanemad võiksid rahuliku südamega tööl käia.

Kuid meid ootab juba järgmine ülesanne: need lapsed, kes on lasteaiaeast välja kasvanud, peavad ju ka kooliteed alustama. Otsime pingsalt võimalusi uue koolimaja ehitamiseks. Vääna-Jõesuu on selleks sobiv koht.

Kõike eelnevat kokku võttes tundub, et uus aasta võib üsna rõõmsa südamega tulla.Ära on tehtud palju ja uue aasta plaanid kenasti paigas.

Rõõmsaid jõule ja head uut aastat, kallis vallarahvas!