Sel aastal ei saanud Indrek Zilensk luba traktori kasutamiseks, sest  kirjaliku enampakkumise tähtaeg (20. september) on enne 27.-28. septembril peetavaid künnivõistlusi. 11. septembril soostus Valgamaa kutseõppekeskuse direktor Laur Speek siiski kolmekordsele Eesti künnimeistrile traktorit harjutamiseks ja võistlemiseks lubama. Enampakkumise peatamist ei pidanud ta aga võimalikuks.

Olustveres Eesti künnimeistrivõistlusi ettevalmistav Olustvere TMK õppetalu juhataja Riho Kala, kuuldes, et ühe võistlustele oodatud kündja traktor on pandud oksjonile, leidis kohe lahenduse. "Me võime ju traktori oma koolile taotleda ja Zilensk saab seda edasi kasutada," rääkis Riho Kala. Ta pidas seejärel nõu Olustvere kooli direktori Arnold Pastakuga. Arnold Pastak võttis kohe ühendust Valgamaa õppekeskuse direktoriga.

"Valga direktor Laur Speek ütles mulle reedel pärast lõunat, et ta annab korralduse see enampakkumine peatada," kinnitas Arnold Pastak laupäeval. Esmaspäeval selgus, et traktori enampakkumine on tühistatud. (Vara tasuta üleandmine on võimalik, mõlemad koolid on ühe ministeeriumi - haridus- ja teadusministeeriumi alluvuses).

Päev varem avaldas portaal pikk.ee loo "Künnimeistri traktor läheb oksjonile". Selles tehtud ettepanek koguda annetuste kaudu raha, et osta Indrek Zilenskile tema kasutatud traktor, leidis Valgamaa põllumeeste kiiret vastukaja.

"Kui vaja, paneme rahad kokku ja ostame selle välja. Seda traktorit on ju mehel vaja,"  ütles Palupera põllumees Valdeko Värva. Omalt poolt oli valmis oksjoni tarvis rahakogumise teadet edastama Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda oma koduleheküljel.

Tänu Olustvere TMK juhtide kiirele tegutsemisele pole vaja Helme vana künnitraktori ostmiseks rahakogumiskampaaniat algatada.

Indrek Zilenski kommentaar.

"Sellist lugu enampakkumisega poleks üldse vaja olnud. Olen selle MTZga  kündnud alates 1996. aastast.  Traktor  on künnivõistlusteks seadistatud ja kõik reguleerimised täpselt paigas. Lõpetasin Helme kutsekeskkooli  põllumajanduseriala viimases lennus 2000. aastal, meid ainult kaks poissi oligi. Töötan osaühingus Kesa Agro. Uute, firmade poolt võistlusteks antud traktorite puhul tuleb rattad ümber seada ja reguleerida. See kõik võtaks aega ning samal ajal ei saa traktorit kasutada teistel töödel. Need on lisakulud. Minule sobib selle traktoriga kündmine ja loodan jätkata. Traktoril  jätkub vastupidamist veel aastateks, ka varuosi toodetakse seda marki masinatele (MTZ82). Künni maailmameistrivõistlustel näeb kündmas palju vanemaid traktoreid. Tänan kõiki, kes aitasid traktori oksjonist päästa." __________________________________________________

Indrek Zilenski tulemused künnivõistlustel

Neljakordne Eesti noortemeister

Meistrite klassis
kolmekordne Eesti meister (2000.  2006.  2007.a)
2003.-2005. II koht
2009 IV koht
2010 II koht
2011. ja 2012 III koht

Esindas Eestit künni MM-l Taanis 2001.aastal

Leedus 2007. aastal. 2008. aasta MM-l jäi käimata, sest Eesti riik ei pidanud seda vajalikuks.

1996. aastast  on Indrek Zilensk võistelnud ühe ja sama traktoriga.