Oleme võtnud eesmärgiks läbida 370 km pikkuse matkaraja kooliaasta lõpuks. Soovime matkamisega siduda erinevate õppegruppide teoreetilist ja praktilist õppetööd ning veeta sisukalt vaba aega. Et püstitatud eesmärk täita, kavatseme igas kuus vähemalt ühel retkel käia. Õpetajad koos õpilastega plaanivad liikuda rajal nii jalgsi kui jalgratastel, põnevusega valmistame ette retki räätsadel, suuskadel ja kanuudega. Matkade sisulist poolt veavad loodusturismi õpetaja Endla Pesti ning õppeosakonna juhataja Helle Aunap.

Oma tegemisi kajastame kooli kodulehel. Matkapäevikus saab jälgida, millised teekonna osad kelle poolt ja millal on läbitud. Samuti jagame seal oma emotsioone sõnas ja pildis.

Septembrikuus on toimunud 3 retke. 13. septembril käisid maaturismi teeninduse eriala I kursuse õpilased koos õpetaja Endla Pestiga Vanaõue - Kurgja matkal (12 km), 14.-15. septembril olid kahepäevasel matkal maaturismi teeninduse III kursuse õpilased, kes koos õpetaja Endla Pestiga läbisid 36 km pikkuse Aegviidu - Liiapeksi lõigu ning 23.-24.septembril matkasid kooli töötajad Oandu - Altja - Võsu - Võhma - Joaveski - Nõmmeveski (33,4 km) ning Nõmmeveski - Murksi - Kalmeoja - Viru raba (17 km) marsruudil. Septembris käidi jalgsimatkadel, aga 13. oktoobril käisid õpetajad jalgrattaretkel, kus päeva jooksul läbiti umbes 55 km Napult Lelleni.

Meie missioon üheskoos Oandu-Ikla matkarada läbides on edendada turismiharidust ja omavahelist koostööd ning väärtustada tervislikku ja loodusega kooskõlas olevat eluviisi.

Investeering tervisesse ja koostöösse on panustamine tulevikku - usume, et ühise eesmärgi nimel matkarajal rassides aitame kaasa iseenda, oma õpilaste ja oma kooli heale käekäigule.