Festivali teine päev oli eelmisel aastal vihmasajus toimunud kontsertide vastand. Väljas paistis päike ning kahel laval Nõmme roheluses toimunud kontserdid lõid meeldiva meeleolu. Kogenud artistid vaheldusid lavadel noorte tulevikumuusikutega ja vastupidi. Estonian Dream Big Band pani koos Pauline Jeaniga festivalile uhke punkti. Kuid see ei olnud veel kõik, sest pidu jätkus laupäeva öös Nõmme keskuses vana kinomaja saalis. Toimus jamsession, kus üles astusid kõik Nõmme Jazzil esinenud artistid ning lisaks neile spetsiaalselt selleks peoks liitunud muusikud.

Kogu see aastaid tühjana seisnud kinomaja saal elustus - seal oli täismaja publikut ning mõnusalt vanaaegne valgusega mängitud atmosfäär. Saalis valitses soe ja sõbralik õhkkond. Ei pea paljuks seda õhtut võrrelda aastatetaguse emotsiooniga, mida kogesin Ameerika džässilinna New Orleansi külastades, sest õiges peokohas peab olema ajalooline ja, võiks isegi öelda, päevinäinud miljöö. Tooni selle paiga ehedusele andis kindlasti ka mustanahaline saksofonist Larry Price.
Pauline Jean ja Estonian Dream Big Band festivalil Nõmme Jazz. (foto, Erki Korp)

Pühapäeval oli mul suurepärane võimalus jalutada Tallinna vanalinnas Nõmme Jazzi peaesinejate Pauline Jeani ja Arkady Shilkloperiga. Sain näha neid mitte muusikute, vaid ka meie linna külalistena. Arkady jaoks oli Tallinna vanalinn koht, kus ta oli palju kordi jalutanud ning nii mõneski kohas oli ta Paulinele New Yorgist ise giidiks. Jalutuskäigul ristus meie tee kahel korral ka džässviiuldaja Vitali Imereli ja tema kaasaga, mis pani meid kõiki muigama, et vanalinn on kuidagi väike ja seal liiguvad vaid Nõmme Jazzil esinenud artistid.

Kindlasti tahan tunnustada aastaid Nõmme Jazzi korraldanud Jaanika Ventselit ja Toivo Unti koos nende meeskonnaga, sest festivalile antud tagasiside on siiani olnud väga positiivne.

Samuti kiidan Von Glehni restorani meeskonda, kes on toonud Nõmme keskuse vanasse kinomajja elu, ja pean oluliseks, et kui nüüd on kinomaja uks natukene juba paokil, siis ühel hetkel saavad need paotamised jätku teatrietenduste või miks ka mitte vanaaegses stiilis täikade näol.