Alates selle aasta jaanuarist olen ka Uulu Põhikooli hoolekogu liige, kus esindan pidajat ehk siis Tahkuranna valda. Olen kuulnud mitmeid küsimusi ja mõtteid selle kohta, et miks ma küll sinna läksin, sest mul ju selles koolis lapsi pole. Arvan, et minu boonus ongi just see, et saan olla igati erapooletu ja sõltumatu erinevatest huvidest.

Hetkel on käsil Uulu Põhikooli arengukava koostamine aastateks 2013- 2016. Arvan, et see on väga oluline teema. Praegu näitab koolis õppivate laste arv langevat trendi ja kui tahame, et Uulu Põhikool püsima jääks, siis on vaja siin kindlasti päris palju muuta. Kool peab saama oluliselt avatumaks, seal ei tohi olla kübetki poliitikat ja iga vallas elav inimene peab tahtma ise ja oma lastega Uulu Põhikooli tulla.

Head kooli ei juhita seaduste, vaid südamega! Võime luua ükskõik milliseid kallakuid ja suundi koolile, aga see ei too pikas perspektiivis meile juurde õpilasi. Seni kuni kasvõi üks lapsevanem/õpilane/õpetaja tunneb, et tema ootused, mõtted ja vaated ei ole kooli jaoks aktsepteeritavad ning neile võivad järgneda erinevad tagajärjed, ei saa öelda, et kool oleks turvaline ja poliitikast puhas.

Arvan, et Uulu Põhikooli arengu eelduseks on tihe koostöö kõigi lastevanemate ja lastega. Esmalt on vaja selgitada välja, mis täna on koolis vajaka ning ootab muutmist /parendamist . Sellest lähtuvalt tulebki arengukava üles ehitada.

Kool on loodud laste jaoks ja seega on vaja paljuski küsida neilt, mis on nende ootused. Kui arvestame arengukavas laste unistuste elluviimisega, siis usun, et oleme õigel teel ja kooli lisandub uusi õpilasi. Selle kõige teadasaamiseks näen täna ainsa võimalusena anonüümseid küsitlusi.

Oleme kõik kasvanud ühiskonnas, kus üheks meie hirmuks on saada karistada mittesobivate vastuste andmise eest. Ideaalis tuleb jõuda sinna, kus kõigil on piisavalt turvaline öelda välja kõik oma mõtted ja vajadused, ka siis kui need ei meeldi eestvedajatele.

Pean siin silmas ka õpetajaid ja nende arvamusi, sest kooli arengu võti seisnebki arvamuste paljususes, mis siis tsiviliseeritult selgeks vaieldakse võttes igast ideest parim sisu.

Arvan, et täna ei tunne kõik lapsevanemad, lapsed ja võib-olla ka õpetajad ennast Uulu Põhikoolis nii turvaliselt, et oma muresid, ootusi, soove avaldada ja seega oleks tulemuslikum alustada anonüümsetest küsitlustest.

Usun, et kui koolipere sirutub oma avatusega, erapooletuse ja tolerantsusega kõigi lapsevanemate ja laste poole, siis vastusirutus tuleb ka kogukonnast.

Kooli, nagu iga ettevõtte areng, turvalisus ja õhkkond sõltub eelkõige selle juhtkonnast. Lapsed on nutikad - nad ei õpi meie sõnadest vaid meie tegudest.

Õnn ei ole mitte ainult heades hinnetes, mida meie haridussüsteemis saadakse eelkõige päheõpitud raamatuteadmiste eest. Õnn on pigem selles kui loovad on meie lapsed kooli lõpetades, kui suurelt nad julgevad unistada, kui palju nad usuvad iseendasse ja lubavad enesele eksimusi ja vigu. Kui suudame luua eeldused kõigeks eelpoolnimetatuks, siis usun, et ellu astuvad õnnelikud inimesed ja head hinded on lisaboonuseks.

Nagu eelpool mainisin olen hetkel hoolekogu liige ja oleksin väga tänulik iga tähelepaneku, mure, küsimuse, arvamuse ning seisukoha eest, mis minuni jõuaks. See annaks mulle parema võimaluse esindada hoolekogus lisaks kooli pidaja huvidele ka kogukonna, lapsevanemate ja laste huve, püüdes liita kõik tervikuks. Mulle võib julgelt kirjutada minu e-posti aadressile  urme.raadik@hotmail.com.

Tahan anda endast parima, et Uulu Põhikoolist saaks selline kool, kus nii lapsed kui ka õpetajad julgevad unistada suurelt ja neid unistusi ka ellu viia; kuhu tahetakse tulla ja jääda; kus on kõigil turvaline ja hea olla; kus on väga tugev koostöö lastevanemate ja kooli vahel.

Minu kirjatükk esindab ainuisikuliselt minu vaateid ja ei pretendeeri Tahkuranna Vallavalitsuse üldise seisukoha avaldamisele.

Urme Raadik
Tahkuranna Vallavalitsuse liige
Uulu Põhikooli Hoolekogu liige
_____________________________________________________________________

Avalikpöördumine Uulu Põhikooli direktorile

Sellise pealkirjaga avaliku pöördumise esitas E.Vallek 2012. aasta nr 174juulikuu Oma Lehes, millele Uulu Põhikooli direktor lubas ka avalikult vastatakui töövaidluskomisjon on oma otsuse teinud.

2013.aasta 25. jaanuaril saatis E.Vallek J.Kärpile uue küsimise järgmisetekstiga: Hr J.Kärp. Te pole ikka veel vastanud päringule õpetajateM.Lillelehe ja S.Vilumetsa töölepingute ootamatu lõpetamise kohta. Ka ontöövaidluskomisjoni otsus tehtud - seda tõite ju viivituse põhjuseks. Meievallas on väga palju inimesi, kes seletust ootavad.
E.Vallek

29.jaanuaril 2013 saatis J.Kärp E.Vallekule järgmisesisulise kirja jasoovis seda mitte avalikult Oma Lehe veergudel enam avaldada, kuna aeg onläinud ja õpetajad endile uued töökohad leidnud.

Vastuseks Teie soovile saada teavet Merike Lillelehe ja Stella Vilumetsaga sõlmitudtöölepingu erakorralise ülesütlemise kohta

Austatud Eevi Vallek

Teilt laekus Uulu Põhikooli direktorile pöördumine, milles soovite teavetMerike Lillelehe ja Stella Vilumetsaga sõlmitud töölepingu erakorralise ülesütlemisekohta.

Kogu informatsioonile, mis on seotud töösuhte lõpetamisega, sh Lääne Inspektsioonitöövaidluskomisjoni otsuses olevale sisule, on seatud avaliku teabe seadusesttulenevalt juurdepääsupiirang 75. aastaks.

Vastavalt põhiseadusele § 44 on asutusesiseseks kasutamiseks mõeldud andmeteväljaandmine eranditult keelatud.

Juurdepääsupiiranguga teabele on juurdepääs üksnes avaliku teabe seaduses § 38ja § 39 sätestatud juhtudel. Kuna Teie poolt soovitud teabele on seatud juurdepääsupiirangudja meile teadaolevalt ei ole Teie isiku näol tegemist isikuga, kellel ontaotletavale teabele juurdepääsuõigus, siis vastavalt avaliku teabe seadusele §23 lõike 1 punkti 1 alusel keeldun Teie poolt esitatud nõude täitmisest.

Avaliku teabe seaduse juurdepä ä supi i r angud kehtivad avaliku teabe seadusemõistes ainult Uulu Põhikoolile ja Tahkuranna vallavalitsusele, mitte üksikisikutele,kelle kohta teave käib. Seetõttu võite pöörduda soovitud informatsiooni saamiseksMerike Lillelehe ja Stella Vilumetsa poole, kes ise otsustavad, kas nad soovivadTeiega jagada informatsiooni, mis on seotud töölepingu erakorralise üleütlemisegavõi mitte.

Isikul endal on õigus avaldada enda kohta andmeid kolmandatele isikutele, kuidselline õigus ja võimalus puudub Uulu Põhikoolil ning selle töötajatel.Põhjused, mis tõid kaasa töölepingu erakorralise ülesütlemise, on nendeleisikutele teada ning põhjused on selgesõnaliselt esitatud Lääne Inspektsioonitöövaidluskomisjoni otsuses.

Siinkohal on oluline Teil teada, et kindlasti ka Merike Lilleleht ja StellaVilumets ei saa tõenäoliselt kõiki andmeid Teie kasutusse anda, kuna teatudandmete kolmandatele isikutele esitamine toob kaasa Uulu Põhikoolile õiguse omaõiguste kaitseks pöörduda kohtusse.

Seadusega on pandud juurdepääsupiirangud Teie poolt soovitud teabele seetõttu,et kaitsta eraisikute eraelu puutumatust, mis on oluline põhiseaduslik õigus.

Üksikisiku kaitseks kohaldub Uulu Põhikoolile ka isikuandmete kaitse seadus. Maei pea võimalikuks kahjustada Merike Lillelehe ja Stella Vilumetsa eraelu puutumatust,hakates endise tööandjana avalikustama töösuhte lõpetamisega seotud asjaolusid.

Merike Lilleleht ja Stella Vilumets on läinud oma eluga edasi, neil on uus suurepäranetöökoht ning nad ise loobusid töövaidluses edasisest soovist töötada UuluPõhikoolis ning avaldasid soovi, et nendega sõlmitud tööleping lõppeks 31.augustil 2012. a.

Austusega
Johan Kärp
Uulu Põhikooli direktor