Kahel päeval viis töö tubasid läbi Mark Skipper - teemaks inglise keel klassiruumis ja igapäevaelus. Pea - mine koolituse teema oli aga lõimitud aine- ja keeleõpe (CLIL). Dr. Diana Hicks rääkis põhjalikult, mis etappidest koosneb CLIL, kuidas oma tööd planeerida ja kuidas hinnata.

See on oluline pidades silmas meil kasutatavat kujundavat hindamist. Praktilisi tegevusi viis läbi Silvana Rampone, tegevõpetaja Itaaliast.

Kahel päeval külastasime kohalikke algkoole. Enne külastusi instrueeriti meid põhjalikult, kuidas koolis käituda - korralik riietus, oma kooli kinnituskiri, pildistada tohib ainult direktori loal. Esimesel päeval käisin Lower Heath Church of England algkoolis, kus õpib 80 õpilast vanuses 4-11. Koolis on neli klassi, mis kannavad puude nimesid. Elm (jalakas) klassis õpivad eel- ja 1. klassi õpilased, Oak (tamm) klassis 2. ja 3. klassi õpilased, Cherry (kirss) klassis 4. ja nooremad 5. klassi lapsed, Beech (pöök) klassis vanemad 5. klassi ja 6. klassi õpilased.

Teisel päeval külastasin Belvidere algkooli, kus õpib kaheksas klassis 220 õpilast. Ka selles koolis olid klassidel puude nimed.

Mõlemas koolis olime kogu koolipäeva (9.00-15.30). Külas tasime tunde, vestlesime õpetajate ja õpilastega. Koolid on väga hästi varustatud IT-vahenditega. Igas koolis on lisaks õpetajatele ka abi õpetajad, näiteks Belvidere algkoolis on 12 õpetajat ja 14 abiõpetajat.

Kursuse raames olid organiseeritud väljasõidud Põhja- Walesi (Betws-y-Coed, Snowdonia rahvuspark ja Conwy) ja Chesterisse. Kui muidu oli ilm tüüpiliselt inglaslik ehk vihmane, siis väljasõidu päevadel oli ilm mõnusalt soe ja päikseline. Omal käel oli võimalus külastada Shrewsburyst lõuna pool asuvat keskaegset kaubalinna Ludlow'd.

Kaks nädalat möödus kiiresti. Koolitus andis palju uusi võtteid, mida oma tundides kasutada ja mida ka teiste õpetajatega jagada.