Õuesõpe annab õpilastele ja ka õpetajatele võimaluse õpitava ainega tegeleda sügavamalt, kui seda eales klassiruumis teha saab. Õppekeskkonna ettearvamatus aitab kaasa loovuse arendamisele - lapsed „puhkevad õues õide". Õppekäigud, ekskursioonid jm on õpilase arengule olulised.

Seepärast on ka kooli õppekavas planeeritud õppekäikude päevad nii põhikoolile kui ka gümnaasiumile. Sõltuvalt gümnaasiumi õppesuunast saavad õpilased käia väga erinevatel õppekäikudel, mis toetavad õpitulemuste saavutamist. Loodusainete valdkonnas on õpilased tutvunud Tartu Ahhaa keskusega, Jääaja muuseumiga, Iru Elektrijaamaga, Muuga sadamaga, Põlevkivimaaga, Tõravere Observatooriumiga jne. Õppekavale vastavad õppekäigud on toimunud Muraste Looduskooli, keskkonnatehnoloogia õppekäik Keila reoveepuhastusjaama, OÜ DX LABS-i ettevõttesse, Ragn Sellsi sorteerimis- ja kütusejaama jm. RMK poolt pakutavad õppekäigud on samuti populaarsed.

Möödunud nädalal, kui gümnaasiumiõpilastel oli õpilaskonverents ja 5.-6. klassid olid „humanitaarsel lainel", siis 7.-8. klassi õpilaste tunnid toimusid hoopis teises võtmes - oli nn õuesõppe päev.

Õppetöö oli korraldatud koolist väljas tunniplaani alusel. 


____________________________________________________________

Tunnid:

Geoloogia - Kivimite näitus „Paerännak" Harju Maakonnaraamatukogus, õpetaja Lii Sepp;

Muuseumitund

- Harjumaa Muuseum, õp Liisa Põld jt muuseumi töötajad;

Kultuurilugu

- Keila kirik, õp Marek Roots;

Keila „aja lugu"

- õp Allie Vernik;

Vee ringkäik

- AS Keila Vesi, juhendajad Demis Jõgi ja Harri Keba;

Kehaline kasvatus

- õpetajad Sirje Tasso, Tiia Tamsalu, Irja Põlluveer;

Linnuaabits

- õp Einard Mändla;

Looduse õpe

- õp Merje Möll. Suured tänud Harjumaa Muuseumile, AS-ile Keila Vesi, Keila Miikaeli kirikule ja Harju Maakonnnaraamatukogule, kes panustasid õuesõppepäeva kordaminekusse.