Sõbrapäeva eripäraks oli roosa riietus, mida enamus õpilasi ja õpetajaid seljas ka kandis. Igaüks sai hommikul omale poole pabersüdamest, millele tuli leida teine pool.

Paarilise leides said mõlemad kommi. Oli tore seda sagimist ja südamete kokkusobitamist jälgida ja hea meel kommi jagada. Töötas postiteenus kaartide ja pulgakommide saatmiseks. Samuti sai sõbraga koos end pildistada lasta.

Kolmas päev oli multifilmikangelaste päralt. Koolis lendas ringi Väike Nõid, nooli lennutas Robin Hood, luid klõbistas Luukeremees. Vahvad olid ka väike printsess, mõõga ja konkskäega piraat, kaabuga Zorro, maskis Ämblikmees, tagasihoidlik siilitüdruk, Miki-hiirekesed, koheva sabaga rebane, graatsilised kiisukesed ja saabastega kass ning lontis kõrvadega karu.

Osavõtu poolest olid tublimad 1. ja 5. klassi õpilased. Õhtusel sõbrapäevapeol loosisime osalejate vahel välja 4 šokolaadi. Loosiõnn naeratas Andrele, Hanna-Liisale, Mari-Liisile ja Alexile. Stiilipäevadel olid tublid abilised ettevalmistamisel ja plakatite kujundamisel Ly-Marleen, Ingrid, Kristel V., Marili ja Marian.

Vastlapäeval, 21. veebruaril kogunes kogu koolipere koolimaja ette.

Huvijuht tutvustas ülesandeid, millega klassidel tuleb hakkama saada, et ikka tervis korras oleks ja pikemad linad kasvaksid.

Suusatati paarissuuskadel, prooviti kätt palliviskes, toimus kilekoti- ja lumelabidaralli ja lumegolf. Suurtel kelkudel lasti Niinemäe pealt liugu. Reeglid olid paindlikud ja tehnika võis igaüks valida ise.

Mõisa peale ei võisteldud, seekord olid võitjad kõik osalejad, auhinnaks hea tuju, roosad põsed ja kommid. Täname abi eest Tiiu Välit, Kristi Pärti ja õpetajaid.

Tiina Guutmann, Roosna-Alliku PK huvijuht

24. veebruaril tähistas Eestimaa oma 94. aastapäeva. Sellel päeval mõtiskleti ja räägiti Eestimaast, tunnustati tublisid kodanikke.

Traditsiooniline pidupäeva aktus toimus ka Roosna- Alliku Põhikoolis, sest ka meie koolipere sees on väga palju erilist tähelepanu väärivaid õpilasi. Eelkõige need, keda märkavad klassikaaslased, need, kes on eriti tublid olnud uurimistööde tegemisel, aktiivselt osalenud ühistel ettevõtmistel, olnud parimad olümpiaadidel ja vabariiklikel spordivõistlustel.

Sellel aastal valisid klassikollektiivid endi seast tunnustuse väärilisteks igast klassist 1 õpilase, lisaks vee 5 õpilast, kellele toimus preemiareis AHHAA keskusesse Tartus.

Preemiareisil osalenud õpilased:
Andre Saare I klass
Marcus Bindevald II klass
Lisette Lukin III klass
Grete Toomemägi IV klass
Nils-Hendrik Nõlvak V klass
Kalli Needra V klass
Ly-Marleen Tamme VI klass
Ronaldo Martinson VI klass
Mikk Margus Möll VI klass
Kaidi Kruusement VII klass
Sille Midt VIII klass
Janno Mändla VIII klass
Ave Bombul VIII klass
Triinu Viires IX klass

Osalenud õpilaste tähelepanekud:

Kaidi: AHHAA keskuses oli päris põnev. Kõige ägedam oli ratas, millega üle trossi pidi sõitma. Suht jube oli tegelikult. Tahaks tagasi.

Ronaldo: Mulle meeldisid tibud ja peeglilabürint, planetaariumis aga jäin magama. Maa all oli suht igav. Aga muidu oli see väga põnev päev.

Kalli: Mulle meeldis peeglilabürint ja jalgratas. Veel meeldis planetaarium. Mulle meeldis väga.

Andre: Mulle meeldis kõige rohkem see koht, kus kõik kohad olid peegelid täis ning tuli leida väljapääs. Meeldisid need toolid, kus pidi ennast ülesse tõmbama.

Grete: Minule meeldis kõige rohkem peeglite labürint, sest seal oli huvitav ja väga lahe ennast jälgida. Liikumisel ei saanud hästi aru, kuhu tuleb minna. Veel meeldis mulle see ruum, mis oli kaldus ning kust oli raske läbi kõndida, sest pea hakkas natuke ringi käima ja tekkis kummaline tunne. Seal ei saanud pikalt olla.

Triinu: Preemiareis oli väga tore. Kõige rohkem meeldis teaduskeskuses kõrgel trossi peal oleva jalgrattaga sõita, pea alaspidi keerav atraktsioon, suur akvaarium huvitavate kaladega, tibud ja moonutavad peeglid. Mul on hea meel, et sain seal ära käia.

Soovin jätkuvat õpitahet ja avastamisrõõmu kõikidele meie õpilastele!

Daina Pärt, Roosna-Alliku Põhikooli direktor