Talvel algab ettevalmistus järgmisele tööpäevale juba varakult. Ilmateadet ja vaistu usaldades tuleb karta hullemat. Siis hoiatan igaks juhuks tööandjat juba ette, et võin hilineda. Igal juhul helistaksin hättajäämisest sama päeva tundide alguses: pole mõeldav, et jätan lihtsalt tööle tulemata! (Õnneks pole sel talvel seda vaja läinud.)

Kolmapäevaks, mil on esimene tund inimeseõpetus, olen eelnevalt tunnitöö materjalid pannud valmis, et minu puudumise korral võiks ainetunni läbi viia keegi kolleegidest. Ühtlasi olen potentsiaalse asendusõpetaja juba eelnevalt asjaga kurssi viinud.

Kodust väljumine algab lumerohkel päeval tavapärasest varemalt, tuisu korral tuleb esimene kilomeeter sumada läbi mitmekümnesentimeetrise lumevaiba.

Õpilased, kes kergekäeliselt koju jäävad, omavad reeglina internetiühendust, mille kaudu olla kursis koolis toimuvaga, seda nii eKooli kui suhtlusportaalide kaudu. Lisaks internetile on ju kõigil telefonid.


Õpetaja Liis Mutle, 6. klassi juhataja:

Lisaks õpilaspäevikule on õpilastel alati võimalik õppimist vaadata ka eKoolist. Just siis, kui õpilane puudub koolist kas haiguse, ilmastikuolude või muude mõjuvate põhjuste tõttu, on eKool parim variant õpilasele vajaliku informatsiooni edastamiseks. eKoolist saab õpilane infot tunni sisu ja ka koduste ülesannete kohta. Need õpilased, kellel ei ole eKooli, saavad vajalikku õppeinfot aineõpetajale või klassijuhatajale helistades. Kui lapsevanemal ei ole aineõpetajate kontakte, on ikkagi klassijuhataja see, kes saab vajalikku informatsiooni õpilasele ja lapsevanemale edastada.