Traditsiooniliselt olid kõik projektis osalejad enne ühist kunstipäeva kodutööna kas joonistanud vői meisterdanud etteantud teemal loovtöö. Sel aastal tuli õpilastel kujutada üks nende jaoks oluline lugu oma klassi kriiditahvlile, see üles pildistada ja teistega jagada. Nendest lugudest seadis projekti meeskond koos kujundaja Merle Ainsooga kokku posternäituse „Jutukad kriiditahvlid". Näitus on huvilistele avatud 8. maist kuni 10. juunini 2013 Tondi põhikooli I korruse fuajees ning pärast seda rändab näitus edasi teistesse kunstiprojektis osalenud  koolidesse. Infot, kus väljapanek parajasti on, saab projekti ajaveebist http://valgelevalgega.blogspot.com/

Kohapeal oli ülesandeks näituse kohta ristsőna lahendada. Siin naeratas Fortuuna Päinurme Internaatkooli õpilastele, kes said toreda lauamängu omanikeks.

Pärastlõunal, mil näitus avatud ja tahvlid kujundatud, viis kunstiprojekt Eestimaa erinevatest paikadest kunstipäevaks kohalesõitnud 87 õpilast ja õpetajat haridusprogrammidesse Tallinna vanalinna muuseumitesse. Kunstipäevalistel tuli sammuda lohe jälgedes Eesti Ajaloomuuseumis otsides vastuseid Eesti ajaloo ja Suurgildi hoone pőneva mineviku kohta. Niguliste kirikus aga uuriti lõbusa otsimismängu käigus muuseumi tähtsamaid kunstiteoseid. Päinurme Internaatkooli kunstiõpetaja Maire Kaju sõnul pakkus otsimismäng õpilastele palju põnevust.  Kunstiprojektis ei õpi ainult õpilased - ka õpetajad saavad uusi teadmisi. Sellel aastal õpetas raamatute kunstnik Krete Pajo õpetajatele, kuidas luua ja jätta sõnumeid läbi POP-UP pildi. Erikooli kunstiõpetajal peab jaguma loovust ja oskust, et leida igale lapsele sobiv tegutsemis- ja väljendusviis. Kunstiprojektis osalemine annab õpetajatele võimaluse õpitubadest, teiste koolide loovtöödest ja üksteise kogemusest inspiratsiooni saada ning seeläbi veelgi edukamalt oma õpilasi õpetada. Haridusprogrammid vanalinnas lõppesid kunstipäevale traditsiooniliselt suure tordi söömisega.