Õpilasleiutajate riikliku konkursi I preemia vanemas vanuseastmes võitis Andri Soone Kadrina keskkooli 11. klassist tööga „Addie – krüptoraha aadresside lihtsustamine“. Lisaks riikliku preemia saamisele sõidab Andri Eestit esindama ka maailma suurimal noorte teadus- ja innovatsioonimessil Intel-ISEF, mis toimub Ameerikas Pittsburghis 2015. aasta maikuus.

Vanemas vanuseastmes anti lisaks välja kaks II ja kolm III koha preemiat.
Parimaks kooliks tunnistati Kadrina keskkool, kelle õpilane võitis gümnaasiumiastmes esikoha ka eelmisel aastal.

Õpilasleiutajate riikliku konkursi I preemia keskmises vanuseastmes said Teodor Undrits  ja Madis Reemann  töö „Kiirrattalukk“ eest, Jan Erik Konksi  töö „Jää lõhkuja“ eest ja Koit Reinkubjas  töö „Kiir-teip“ eest.Keskmises vanuseastmes anti lisaks välja neli II ja viis III koha preemiat.

Õpilasleiutajate riikliku konkursi I preemia saajad noorimas vanuseastmes on Lisette Gorjunov töö „Massaažirõngas“ eest, Rainis Lükk töö „Lihtne süüa“ eest ja Hugo Sebastian ja Marie Simone Raudam tööde „Libisemisvastane määre jalatsitele“ ja „Isiklik rannakabiin“ eest.
Noorima vanuseastme II ja III koha preemiate saajaid oli kokku 12.

Parima infotehnoloogia valdkonna idee autorid Maria Solei Järvet ja Mireena Mandel Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumi 7. klassist pälvisid Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eripreemia. Tüdrukud pakkusid oma töös „Buster“ välja mobiilse lahenduse koolibussi ootavatele lastele.

President Toomas Hendrik Ilves ütles auhindu üle andes, et esmapilgul väikestest ideedest saavad suured asjad, kui olla järjekindel – kõik asjad ei pruugi kohe õnnestuda, kuid tuleb julgelt mõelda ja oma mõtted teoks teha. „Teie olete tulevikus skaipide, crabcadide, transferwisede ja teiste maailma muutnud leiutiste autorid. Teie olete meie tulevik! Tänan teid, et olete olnud julged ja nutikad!“