Maleva vaba aja programmi kuulusid erinevad arendavad ja meelelahutuslikud tegevused. Esimesel päeval toimus rühmade ühine väljasõit Mägede külla. 13. juunil toimus traditsiooniline tööseadusandluse ja karjääriplaneerimise koolitus, mille viis läbi Kesk-Eesti Noorsootöö Keskuse karjääriinfospetsialist H. Antons ning oma kogemusi tööandjana jagas ka vallavanem R. Pihelgas. 18. juunil toimus teine rühmade ühine väljasõit Veskisilla bowlingusse.

Peale ühistegevuste toimus eraldi tegevus rühmades. Ambla rühm küpsetas pastoraadis pannkooke. Aravete rühm korraldas mängudepäeva koos grillimisega Aravete Kangrumäel, filmiõhtu noortekeskuses, tehti näomaalinguid ning peeti pidulik maleva lõpuüritus Aravete Noortekeskuses.

Noorte tagasisidest järeldus, et nad jäid maleva korra, reeglite ja töötasuga rahule. Nad tulid malevasse selleks, et taskuraha teenida, uusi sõpru leida, oma vaba aega põnevalt veeta ning valla heakorda panustada - suures osas nende ootused täitusid. Selle aasta kogemused ning noorte tagasiside arvestame ka kindlasti 2014. aasta maleva korraldamisel. Malevajuhina olen veendunud, et kui noored on valla heakorra jaoks oma panuse andnud, oskavad nad seda ka rohkem väärtustada. Nad on heaks eeskujuks teistele! Suur tänu kasvatajatele Natalia Medvedevale ja Hanna-Maria Puhkele. Tänusõnad kõikidele koostööpartneritele, kes noortele tööd võimaldasid. Aitäh malevlastele: Dagmar Mets, Marili Hendrikson, Karmel Tommula, Maris Kutsar, Jarmo Kaasiku, Stener Raaper, Martin Neiaru, Aneta Mikson, Johanna Kask, Janeli Kirsi, Ana Bunazoi, Sofia Prints, Helgor Rohukots, Ingvar Tokaruk ja Jessika Konks. Tänusõnad ka Marek Nõlvakule, kes töötas vabatahtlikuna Ambla rühma juures.

Suur tänu AS-le Põlluvara, kelle toetuse eest on meil olemas nüüd päris oma maleva tööriistad ja loomulikult Ambla Vallavalitsusele, kes on õpilasmaleva korraldaja ja põhirahastaja.