Riigikogu külastuse järel siirdusid 9.a klassi õpilased AHHAA teaduskeskusse, 9.b klassi õpilased ekskursioonile Kiek in de Köki bastionikäikudesse. Teaduskeskuses oli eurole ülemineku eel üles seatud uus rahanäitus, mis koosnes peamiselt infostendidest, aga seal oli ka mitmeid huvitavaid interaktiivseid tegevusi. Lisaks osalesid teadmishimulised õpilased euroteemalises viktoriinis. Peaaegu kõigile küsimustele suutsid meie õpilased vastused leida. 17 küsimusest olid laste arvates huvitavamad euro ajalugu ja rahatähtede kujundust puudutavad küsimused. Kõik teavad, keda on kujutatud 500-sel kroonil, kuid et 500-eurosel pangatähel on kujutatud 20. sajandi modernne arhitektuur, seda saadi viktoriini lõpuks teada.

Tallinnas Vabaduse platsi kohal kõrguv Kiek in de Kök koos Ingeri ja Rootsi bastionide käikudega on taas külastajatele avatud. Meie õpilastele oli see kõige huvitavamaks õppekäigu ettevõtmiseks, sest ekspositsioon „Ajarännak. Tallinn 1219–2219“ pakkus elamusi, teadmisi ja meelelahutust. Innovaatiliste multimeedia-, video- ja helilahenduste abil tutvustati Tallinna tekkimist ja kujunemist, linna kaitserajatiste ajalugu ja tähtsamaid sõjalisi sündmusi.

Pärast õppekäigu programmi läbimist tutvusid õpilased iseseisvalt Tallinnaga. Kõik said linnas hakkama, keegi ei eksinud, kõik tundsid kella ja kõik kogunesid õigeks ajaks Raekoja platsile, et ühiselt minna bussile, mis lapsed pärast Tallinna õppepäeva koju viis.