Endisest sovhoosiaegsest katlamajast on välja ehitatud modernne noorte kooskäimiskoht, mis on arvatavasti iga külaedendaja unistus. Laatre külakeskuses pakkus aga silmailu sealsete elanike ühisel jõul ja Leaderi toel valminud kruusakattega pallimänguväljak.

Pika päeva lõpul jäime öömajale hubases Nakatu turismitalus, mille peremees ise on üks kohaliku elu eestvedajaid. Tema kaasabil tutvusime järgmisel päeval Karula seltsimajaga ja sealse vabatahtliku tuletõrjeseltsiga. Edasi viis tee mõni kilomeeter eemal asuvasse Lüllemäe kultuurimajja, kus maja juhataja rääkis oma tegemistest.

Tagasi kodu poole sõites peatusime tee äärde jäävas Kuigatsis. Sealt suundusime Tõrvasse, kus oli äsja valminud kaasaegne noortekeskus. Tantsusaal, noortevolikogu ruumid, helisalvestusstuudio - need on vaid mõned näited paljude võimaluste seas.

Viimasena külastasime Taagepera lossi abihoones paiknevat omanäolist kunstikoda. Reisi korraldas Kehtna vallavalitsuse töötaja Kaja Mõtsnik, kes on Kehtna vallas külaliikumise koordinaator.