Samas majutusasutuses ööbisid meiega samal festivalil osalenud Läti, Poola ja Prantsusmaa St. Martini saarte noored muusikud-tantsijad. Kõik esinemised toimusid koos, kokku oli neid 5: Morahalomis, Įsotthalomis, Kisszįllįses, Szankis ja Cserkeszőlős.

Meie esinemisi võeti väga soojalt ja tugeva aplausiga vastu. Repertuaaris oli meil eesti rahvalaule, seltskonnatantse ja pärimusmuusika lugusid. Tantsisime koos pealtvaatajatega eesti labajalavalssi ja kohapeal õpitud ungarlaste seltskonnatantsu, mis pani kohalikud inimesed tõeliselt särama. Muide, sooja oli päikese käes kuni +44 C.

Väljaspool kontserte oli korraldatud väga sisukas ekskursioonikava: käisime Poolas soolakaevanduses, Budapestis, Szegedis, Egeris, unustamatul hobusteshow´l ja täiskasvanud said külastada ka Ungari veinimõisat. Tagasiteel käisime Slovakkia jääkoobastes.

Festivalil said meie noored muusikud väga suure esinemiskogemuse ja palju sõpru teistest riikidest. Vahetati repertuaari ja musitseeriti õhtuti koos. Festival innustas noori nii väga, et orkestriga on juba liitunud kaks uut mängijat. Suur tänu: Eesti Kultuurkapital, Valgamaa ekspertgrupp, Otepää vald ja Eesti Laulu-ja Tantsupeo SA, kelle toetusel sai osalemine 49. Europeadil Ungaris teoks.