"Otepää jaoks on sellise koostööleppe sõlmimine auasi," sõnas Otepää vallavanem Andres Visnapuu. "Otepää asub sügaval maismaal mägede, metsade ja järvede keskel, nüüd on meil tänu miinijahtijale Ugandi olemas side merega."

Lisaks vallavapile andis Otepää vallavolikogu esimees Aivar Nigol laevakaptenile üle ka Otepää valla merelipu ja vimpli.

EML Ugandi komandör vanemleitnant Villu Klesmann nimetab Otepää valla ja miinijahtija koostöölepingut ajaloolises plaanis täiesti põhjendatuks. „Valik ei ole juhuslik,“ rõhutas Klesmann, „Ugandi oli teatavasti üks suuremaid ja rikkamaid Muinas-Eesti maakondi. Tänane Otepää on aga ajaloolise Tarbatu kõrval üks kahest suuremast Ugandi muinasmaakondlikkust keskusest“.

Eesti Mereväe laevadest on seni sõpruslepingud linnade ja valdadega sõlminud Admiral Pitka Rakverega, Tasuja Kundaga, Sakala Viljandiga, Admiral Cowan Kuressaarega ja Ristna Kõrgesaare vallaga.

Miinijahtija Ugandi on üks kolmest mereväele Suurbritanniast soetatud Sandown-klassi miinijahtijast. Sandown-klassi alused on ehitatud mittemagnetilisest komposiitplastikust ja varustatud kaasaegse miinijahtimistehnikaga, mida saab kasutada ankru- ja põhjamiinide avastamiseks ning tuvastamiseks. Pardal oleva Seafox-süsteemi abil saab leitud lõhkekehad kahjutuks teha.