„Andsime teada, et Tehvandi lasketiiruhoone ning maa-aluse tunneli ehitus on alanud ning A-litsentsi saamiseks peaksid olema aasta lõpuks kõik tingimused täidetud," rääkis Aivar Nigol. „Jutuks tuli ka 2015. a jaanuari lõpus Otepääl toimuvad Euroopa meistrivõistlused laskesuusatamises ning MK-etapi korraldusõiguse taotlemine."

Sotši taliolümpiamängude orgkomitee esindajad esitlesid laskesuusatamise võistluskeskust ning rajatisi. Tutvuda sai nii laskesuusatamise staadioniga kui ka võistlusradadega. Laskesuusatamise võistlusi Sotšis saab vaadata 7500 pealtvaatajat, kuna juurdepääs on keeruline ja võtab aega. Suusarajad on väga raskete tõusude ja laskumistega, tasast maad praktiliselt ei ole. Lasketiiru ehitus veel käib, tiir on rajatud mäe nõlva sisse ning taga- ja ühe külgseina moodustab umbes 24 m kõrgune betoonsein.

Võistlejad ja tehniline personal majutatakse laskesuusastaadioni lähedale ehitatud palkmajadesse.

Olümpiamängude orgkomitee esindajate sõnade kohaselt ollakse ajaliselt graafikus ning suuri probleeme ettevalmistustega ei ole.

Programmis oli ka ekskursioon Sotši taliolümpiakülla. Spordirajatised on praktiliselt valmis.

Külalistele näidati Icebergi jäähalli, kus toimuvad iluuisutamise ja shorttraki uisutamise võistlused.

Tutvustati Šaiba jäähalli, mis on ühtlasi mõeldud paraolümpia võistlusteks. Külastati ka kiiruisutamise areeni, mis pärast olümpiat muudetakse messikeskuseks. Avamiseks rajatav suur hall muudetakse hiljem jalgpallistaadioniks. Elevust pakkus Olümpiakülla kerkiv vormelirada. Vormelivõistlused hakkavad toimuma Olümpiaküla teedel.

Sotši ümbrus on nagu üks suur ehitusobjekt, kus kerkivad erinevad rajatised ning uued hooned. Eestlaste ajalugu selles piirkonnas meenutavad Eesti küla kohasilt, Estonskoje raudteejaam ja Eesti tänav ning kohalikud teadsid ka Tammsaare muuseumit.

Olümpiarajatised peaksid valmis saama 2013. a oktoobriks. XXII taliolümpiamängud toimuvad 2014. aasta 7.-23. veebruarini 2014. aastal Sotšis.