Visiidi raames külastati piirkonna spordirajatisi, haridus- ja kultuuriasutusi, tutvuti majutus- ja toitlustusettevõtetega ning aktiivse puhkuse teenuse pakkujatega. Otepää giid Ene Pooland saatis külalisi visiidi teisel päeval ning tutvustas piirkonna ajaloolist tausta. Koos külastati Otepää suusamuuseumi ning liputuba. Nähtu ning kohtumised ettevõtjatega jätsid Vene esindajaile hea mulje. Eriti võimsalt mõjus Tehvandi uus staadionikompleks ning K90 suusahüppemägi. Külalisi huvitas ka aktiivne puhkus ja erinevad loodusmatkad.

Gorbunova sõnul jättis positiivse mulje siinsete ettevõtjate töökus ja optimism, samuti  temaga kohtunud inimeste vene keele oskus ning südamlikkus. Otepää visiidi raames oli ka kohtumine Otepää Gümnaasiumi direktori Aivo Meemaga, kes tutvustas koolihoonet ja aulat ning kultuurijuht Sirje Ginteriga, kellega arutati võimalikku kultuurialast koostööd.

Natalja Gorbunova külastas Otepääd esimest korda eelmise aasta novembris. Sellest alates on ta tundnud aktiivset huvi meie põneva piirkonna vastu. Kohtumisel oktoobri keskel Peterburis toimunud turismimessil ja Eesti ning Lõuna-Eesti esitlusega tutvumine andis uue tõuke konkreetsete koostöösammude astumiseks.  Enne Otepääle saabumist tutvuti Põhja-Eesti turismipotentsiaaliga. Visiiti aitas  korraldada Otepää Turismiinfokeskuse juhataja Mare Raid.

Täname ettevõtjaid, kes toetasid visiidi läbiviimist ja tutvustasid oma tooteid: Hotell Karupesa, Hermani pubi, Tehvandi Spordikeskus SA, Otepää Spordihoone, Otepää Gümnaasium, Otepää Kultuurikeskus, Pühajärve Spa- ja Puhkekeskus, Bernhard Spa Hotell, ReeDe Villa, Hellenurme Vesiveski-muuseum, Nuustaku Rantšo, Veetee ja Annemäe puhkemaja, Karu-Mati puhkemaja ja Pesor Liinid, Sangaste loss, Sangaste Rukkimaja, Väike-Trommi turismitalu, Saare puhkemaja, GMP Clubhotel, Otepää Suusamuuseum, giid Ene Pooland, Leigo turismitalu, reisibüroo E-Turist, Anni Butiik ja Otepää Naisselts.