Kiina Alter töötab Tehvandi Spordikeskuses toateenija ja koristajana ning Pühajärve Puhkekeskuses koristajana. Kiina Alter on üles kasvatanud kaheksa last, kellest vanim on 34 ja noorim 16. aastane. Tänaseks päevaks on paljudel neist on juba omakorda lapsed. Kiina Alterit on sõbralik, heatahtlik, abivalmis ja töökas ema, kes lisaks oma lastele hoolitsemisele hooldab oma raske puudega venda. 

Aasta emale ja nominentidele andsid valla tänukirjad üle volikogu esimees Aivar Nigol ja vallavanem Andres Visnapuu. Emasid tunnustas ka Otepää Naisseltsi esinaine Riita Aader, kes andis Aasta emale Kiina Alterile üle Aasta ema meene. 

Emadepäeva kontserdil andsid volikogu esimees Aivar Nigol, vallavanem Andres Visnapuu ja abivallavanem Merlin Müür üle ka sünnikirjad uutele vallakodanikele, kes on sündinud ajavahemikul 1. oktoober 2010  - 1. märts.2011. Sünnikirja said 23 last, nende seas ka üks paar kaksikuid.

Kontserdil esinesid Pühajärve Põhikooli õpilased ja lasteaialapsed. Pärast kontserdi lõppu ootas kõiki emadid ja lapsi Otepää Naisseltsi poolt kaetud kohvilaud.