Otepää valla Aasta isa 2012 Aleksander Mõttus:

Aleksander Mõttus on isaks kahele tütrele ja vanaisaks neljale lapselapsele. Aleksander töötab Kagu Teed OÜ-s. Ta on olnud ka 20 aastat abipolitseinik,Otepää vallavolikogu õigus- ja korrakaitsekomisjoni liige, kaitseliitlane alates Kaitseliidu taasasutamisest ja Valgamaa Maleva Otepää Üksikkompanii pealik 8 aastat. Aleksander, keda kohalikud inimesed teavad kui   Sassi, on mees, kelle panust kogukonna ellu on raske ülehinnata.  Sass on alati seal, kus midagi toimub. Võib kindel olla, et kui tegemist on üritusega, mida korraldab Kaitseliit, Naiskodukaitse või ka kohalik omavalitsus, on Sass alati kaasa löömas. Teda võib sellest tulenevalt näha ka erinevas vormis vastavalt ülesannetele, millega ta parasjagu kogukonda panustab, alates laigulisest välivormist lõpetades neoonkollase abipolitseiniku helkurvestiga. Tema eestvedamisel on tublisti täienenud noorkaitseliitlaste arv. Aleksander Mõttuse kolleegid Naiskodukaitsest leiavad, et energiat on tal noortega võrdselt ning vanaks ei jää Sass ka kunagi. Seega saab teda veel pikkade aastate vältel näha toimetamas nii noorte kui ka vanadega, et anda oma väärikas panus kodupaiga elu igas mõttes paremaks tegemisel. Aleksander Mõttust on autasustatud järgmiste autasudega - Võidutule medal; Kaitseliidu teenetemedalite II ja III klassi medalitega; Valga maleva teeneteristi II ja III klassiga ja Abipolitsei teenetemedaliga.

Aasta isa 2012 nominent Ain Kruusmaa:

Ain Kruusmaa on isaks kolmele lapsele. Ain töötab Elionis äriklientide müügijuhina. Ain on olnud vallalehe Otepää Teataja toimetaja ning Otepää abilinnapea ja kaasa löönud MK-etappide korraldusmeeskonnas. Üle 20. aasta on ta olnud Eveko koorivanem. Koorivanemana on Ain väga toimekas, aktiivne, abivalmis, mõistev, enegriline, humoorikas ja arusaaja. Pereisana peret hoidev, pere jaoks leiab alati aega, hoolitsev ning eeskujulik.

Aasta isa 2012 nominent Raimo Peenra:

Raimo Peenra on põline otepäälane. Raimo töötab Otepää vallavalitsuse abitöölisena Apteekrimäe meistrina, kus tema ülesandeks on mäe ja radade hooldamine. Raimol on kaks last ja lapselapsedki sirgumas. Enne spordirajatiste meistriks saamist töötas Raimo Peenra Otepää Autoremonditehases, kus teda tunti, kui väga töökat ja kordaarmastavat inimest. Tema lähikondsed ütlevad, et tegemist on igati südamliku ja väga abivalmi inimesega, kes on hoolitsev isa ja pühendunud spordimees.

Aasta isa nominent Avo Orav:

Avo Orav töötab Kääriku Puhke- ja Spordikeskuses, tal on kolm last. Kolleegide sõnul on ta abivalmis ja vastutulelik. Ükskõik, mis probleem ka tekib, on Avo alati valmis aitama, seda kasvõi südaöösel. Lisaks pereelule jõuab Avo tegeleda ka ühiskondlike ülesannetega tegeleb aktiivselt spordiga. Avo abistab alati Käärikul elavaid pensionäre. On tagasihoidlik, vähese jutuga aga see-eest humoorikas ning väga tegus inimene.

Aasta isa tunnustamisürituse kontsert-osas esineb Eesti Maaülikooli Kammerkoor. Tunnustatakse Otepää valla Aasta Isa 2012 ja Aasta isa nominente, kes saavad Otepää valla tänukirjad. Otepää Naisselts annab üle Aasta isa meene.