Autasud antakse üle 1.aprillil 2011 kell 18.00 Otepää linna 75.aastapäeva kontserdil Otepää Gümnaasiumi aulas.

Elmo Parik on sündinud Otepääl, ta on lõpetanud Otepää Gümnaasiumi 1975.aastal. 1979.aastal lõpetas Elmo Parik Tartu Ülikooli kehakultuuri alal.  1992. aastal asutati Parmet AS, mille juhataja on Elmo Parik tänapäevani. Parmet AS on suurte kogemustega tootmisettevõte, mis toodab kvaliteetseid ripplaesüsteeme, fassaadikassette ning profiile. Aastate jooksul on firma juurutanud tootmisse järjepidevalt uusi ripplaetüüpe . Fassaadikassettide tootmine sai alguse 1995. aastal. Tootmises on mitmeid erinevaid fassaaditüüpe: paneel-, kassett-, plaatfassaadid jne. Tänu heale tehnoloogilisele baasile on Parmet AS võimeline pakkuma ka erikonstruktsiooniga ripplagesid ja fassaade. Ettevõte valmistab ka lehtmaterjalist painutatud profiile ja muid tooteid  vastavalt tellija soovile.

Arno Anton on Pühajärve Puhkpilliorkestri dirigent ja Otepää Muusikakooli puhkpilliõpetaja. Ta on pärit Palupera vallast. Arno Anton on lõpetanud Tartu H.Elleri nimelise Muusikakooli 1977.aastal ja Tallinna Pedagoogika Instituudi orkestri dirigeerimise erialal 1986.aastal. Alates 1923.aastast tegutseva Pühajärve Puhkpilliorkestri dirigendiks sai Anton 1998.aastal. Arno Anton korraldab ka Pühajärve Puhkpillipäevi, mis on Otepääl 1998. aastast korraldatav puhkpilliorkestrite festival. Osa võtavad peamiselt eesti puhkpilliorkestrid ja -ansamblid, kuid peaaegu igal aastal on kutsutud külalisesinejaid ka välismaalt. Peamised esinemiskohad on Otepääl ja selle lähiümbruses. Lisaks sellele juhatab Anton alates 1998.aastast Otepää vanamuusikaansamblit. Arno Antoni puhkpilliõpilased on saavutanud vabariiklikel konkurssidel mitmeid auhinnalisi kohti. Samuti on nad osalenud Lõuna-Eesti Noorte Puhkpilliorkestri ja Eesti Noorte Puhkpilliorkestri töös.

Paul Vesterstein on  Otepäält pärit ettevõtja, eestluse hoidja Ameerika Ühendriikides. Otepää Gümnaasiumi kasvandik Paul Vesterstein lahkus 1944. a karmil sõjasuvel kodumaalt, uueks kodumaaks sai USA. Juba koolis mitmekülgsuse ja ettevõtlikkusega silma paistnud poisi elu- ja tööaastad kujunesid tegusateks ja tulemusrikasteks. Aastatel 1991- 2001 oli  tema Estonia klaverite maaletooja USA-s. Paul Vesterstein on olnud oma kodukoha inimestele ja organisatsioonidele lahke annetaja – nii näiteks kinkis ta Otepää Gümnaasiumile 2000 aastal Estonia tiibklaveri.

Paul Vesterstein on saanud 2003.aastal Valgetähe IV klassi teenetemärgi.