Kuna Otepää poiste mänguoskused on väga head, siis hinnatakse neid orkestris kõrgelt. Poiste roll on järgmine: Mait Peterson - I tromboon, Magnus Leopard - eufoonium (orkestris ühtlasi ainus), Imre Leopard - I tuuba. Eesti Noorte Puhkpilliorkestris on nad mänginud alates 2009. aastast.

Orkestri tegevust toetab Eesti Koorija Puhkpilliühing ja ka erinevad sponsorid. Kontsertreiside rahastamisel on alati olnud nõutav omafinantseering, kuid kunagi varem pole see olnud 100%. Seekord aga pidi iga mängija ise maksma lennupileti, majutuse, reisikindlustuse ja toitlustamise eest, kogusumma ulatus igal noorel 1500 euroni. Reisist polnud võimalik ka ära öelda, sest poiste roll orkestris on oluline.

Samas polnud see tänavu ainuke kontsert. Eesti Noorte Puhkpilliorkestri tegevus on sündmusterohke ja seotud jooksvate kuludega, millest enamik tuleb katta noortel mängijatel endil. Reis siiski ära ei jäänud, sest keerulise finantsolukorra lahendamisele aitasid kaasa Eesti Kultuurkapital (900 €), Otepää vald (600 €), Heino Elleri nim. Tartu Muusikakool (750 €), Pühajärve Haridusselts (240 €), EELK Sangaste kogudus (100 €) ja Pühajärve Põhilkooli lapsevanemad (130 €). Lisaks teenisid noored mängijad ise raha kontsertidega Pühajärve Puhkekodus ja Sangaste ning Valga kirikutes. Esinemiste tulust laekus kokku 650 €. Lastevanemate omafinantseering kahanes sel moel 1335 eurole (projekti kogu eelarve oli 4445 €). Lapsevanemate nimel tänan kõiki annetajaid ja toetajaid!

Tegelikuses tuleb välja siin aga probleem, mille lahendamist vajavad kõik Eestimaal elavad noored muusikud.

Mida suurem on noore mängija talent, motivatsioon ja oskused, seda suuremad on ka kulud. Järjest süveneva majandusliku ebavõrduse juures jäävad aga paljud andekad lapsed olukorda, kus neil pole võimalusi, mida nad vääriksid. Ka pole meil piisavalt sihtotstarbelisi fonde (ja nende poolt pakutavaid ressursse), kes toetaksid noori muusikuid enne nende kõrgkooli jõudmist. Andekas noor tegevmuusik vajab aga raha, et osta võimalikult hea pill, osaleda festivalidel, meistriklassides ja konkurssidel.