Rongkäigus, mida juhtis Eesti Üliõpilaste Selts, osalesid Otepää koolinoored ja lasteaialapsed, politsei, Kaitseliidu, Naiskodukaitse, Otepää Kultuurikeskuse esindajad, Otepää Naisselts, Otepää ettevõtjad ja Pühajärve puhkpilliorkester. Akadeemilistest organisatsioonidest oli lisaks EÜSile rongkäigus ka üliõpilaskorporatsioon Fraternitas Liviensis. Rongkäik suundus läbi linna Otepää kirikumõisasse.

Eesti Üliõpilaste Seltsi liikmed heiskasid kirikumõisas sinimustvalge lipu. Pidupäevalisi tervitas Otepää Maarja koguduse vaimulik Marko Tiirmaa, sõna võtsid EÜSi esimees Tarmo Puolokainen, Valga maavanem Margus Lepik, Otepää vallavolikogu esimees Aivar Nigol ja vallavanem Andres Visnapuu.

Otepää vald algatas ka uue traditsiooni - kodukaunistamise konkursi raamides antakse kaunile Otepää valla kodule sinimustvalge mastivimpel. Sel aastal pälvisid selle Väike-Trommi turismitalu peremees Alvar Kolk ja Otepää linnakodanik Margus Trumsi.

Otepää kirikumõisas tutvustati uut Eesti Lipu Muuseumi püsiekspositsiooni ja sisekujunduse edasiarendust atraktiivseks Eesti Lipu Keskuseks. Eesti Lipu muuseum-tuba on muuseumina toiminud üle 15 aasta. Juba toa avamise järgselt oli soov ja idee kajastada laiemalt lipuga seotud ajalugu.

Otepää vald on tellinud muuseumi projekti arhitektuuribüroolt Lunge&Ko. Büroo arhitekt Taisi Kadarik andis ülevaate sellest, milline on tulevase muuseumi visioon. Pastoraadi hoonest on kavas muuseumi tarbeks kasutusele võtta soklikorrus ja esimene korrus. Arhitektuurse, sisekujunduse ja ekspositsiooni projekti koostamiseks on kavandatud 8 kuud ehk projekt peab olema kaante vahel järgmise aasta kevadtalveks. Seejärel on aega umbes üks aasta muuseumi tegelikuks väljaarendamiseks. Uuendatud Eesti lipu muuseum peaks kõigi eelduste kohaselt valmis saama Eesti lipu 130. aastapäevaks.

„Usun, et see on võimalik ning partnerid, sh Eesti riigi erinevad institutsioonid ja asutused annavad endast parima, et meil oleks võimalik väärikalt tähistada lipu 130ndat sünnipäeva," sõnas volikogu esimees Aivar Nigol.

Eesti lipu päeva tähistamisele pani punkti Otepää kirikus õhtul toimunud pidulik kontsert-jumalateenistus „Mu süda, ärka...". Jumalateenistusel teenis EELK Otepää Maarja koguduse vaimulik Marko Tiirmaa. Kontsertosas esitasid töötlusi rahvalauludest ja klassikalisest muusikast Hanna-Liina Võsa (vokaal), Lembit Saarsalu (saksofon), Jaak Lutsoja (akordion) ning Merle Kollom (orel).