Vabariigi aastapäeva kõne pidas volikogu esimees Aivar Nigol. Leinaseisakuga mälestati Haapsalu väikelastekodus hukkunud lapsi. Vallavanem Andres Visnapuu andis volikogu ja vallavalitsuse nimel üle Aukodaniku tiitli ja sellega kaasneva preemia. Alar Arukuusk tänas oma sõnavõtus tunnustuse eest ja rääkis tehtud tööst.

Esinesid Laura Danilas, Margit Tali, ansambel Relami, Otepää muusikalise eelkooli õpilased ja näitleja Liina Olmaru. Kontsertmeister oli Katrin Nuume, dirigent Vilve Maide. Kontserdi korraldasid Otepää Kultuurikeskus, Otepää Muusikakool ja Otepää Gümnaasium.

24. veebruaril kell 10 toimus Otepää Maarja talvekirikus vabariigi aastapäeva jumalateenistus, jutlustas EELK Otepää Maarja koguduse vaimulik Marko Tiirmaa. Seejärel asetati pärjad Otepää Vabadussamba jalamile.

Kell 11 algas Neljakasemäel perepäev. Toimus päästeauto demonstratsioon, oli võimalik voolikuid lahti rullida ja ühendada, samuti näitasid päästjad, mida saab teha tõstepatjadega. Kohapeal sai tutvuda päästeautoga nii seest kui ka väljast.

Kaitseliidu Valgamaa malev ja Otepää politseijaoskond panid välja relvastuse ja tehnikanäituse, samuti oli võimalik liugu lasta sõjaväekelkudega. Kohal olid politsei ja keskkonnainspektsiooni mootorsaanid, millega sõidutati mootorsaanihuvilisi.

Perepäeva tõmbenumbriks oli tankitõrjekahjuri vedamise võistlus, kus said osaleda kõik huvilised. Võitja sai auhinna. Otepää Naiskodukaitse pakkus kõigile osalejatele sõdurisuppi ja teed.

Perepäeva korraldasid: Otepää Vallavalitsus, Kaitseliidu Valgamaa Malev, Valgamaa Päästeosakond, Otepää komando, Otepää konstaablijaoskond, Otepää Naiskodukaitse ja Valga Keskkonnainspektsioon.

Otepää vald tänab kõiki korraldajaid ja toetajaid!