Lisaks sellele pälvis Otepää valla tänukirja ja meene Otepää komando meeskonnavanem Karl Koort, kes selle aasta suvel päästis tulesurmast ühe vallaelaniku.

Valla sünnikirjad ja nimelised albumid said ka 21 uut vallakodanikku, kes olid sündinud ajavahemikul 1.aprill-30.september 2011.

Aasta isa valib välja ja tunnustusürituse korraldab Otepää Naisselts koostöös Otepää Vallavalitsusega. Kontserdil esinesid Pühajärve Põhikooli ja Otepää Muusikakooli õpilased.

Otepää valla Aasta Isa 2011
Otepää valla Aasta isa Karl Mõts on sündinud 21.septembril 1945. aastal Valgamaal Sangaste vallas. Keeni põhikooli lõpetamise järel suundus ta edasi õppima Tihemetsa Sovhoostehnikumi. Pärast sõjaväeteenistust asus tööle Otepää Autoremonditehasesse tehnoloogina. Alates 1971. aastast töötas Otepää Sovhoosis peainsenerina kuni sovhoosi likvideerimiseni. 1991. aastal asutas AS Techne Töökoja mida juhib tänaseni. Karl Mõtsal on kaks last - poeg Toomas ja tütar Reet. Toomas töötab  AS-is Techne Töökoda,  Reet Tartu Ülikooli Kliinikumis. Karlil ja tema abikaasal Kajal on neli lapselast.

Karli võib kirjeldada kui ettevõtlikku ja teotahtelist isikut, kes ei viitsi iialgi mõtlemast välja uusi
ideid ja plaane, kuidas edendada ärilist tegevusi ja olla ka kasulik kogukonnale, ettevõtte juhina
usaldab ta inimesi ja annab neile võimaluse. Hoolimata kiirest elutempost, leiab ta alati aega lastelastega tegelemiseks ja ühisteks pereüritusteks. Lastekasvatamises peab Karl oluliseks just eeskujuks olemist, silmas pidades eelkõige elustiili ja harjumusi. Karl on osalenud Tartu Maratonidel ja muudel spordiüritustel ning on sinna kaasanud ka oma lapsi ja lapselapsi.
Karl  Mõts on olnud Otepää linnavolikogu liige.

Otepää valla Aasta Isa nominent
Otepää valla Aasta Isa nominent Andrus Eensoo on aktiivne laste kasvatusprotsessis osaleja. Tal on neli last, kellest kaks - Markus ja Matis on juba täisealised. Maal oma majas elaval perekonnal jätkub töid ja tegemisi igaks päevaks ja lastel on ka oma kindlad kohustused. Noorem tütar Elina õpib Pühajärve Põhikooli 9.klassis ja Annabel 3.klassis. Lapsed on tublid ja aktiivsed õppurid. Elina on kooli õpilasesinduses ja aitab toimetada koolilehte. Mõlemad tüdrukud on looduse-ja tantsuhuvilised. Vanemad toetavad igati oma laste huvitegevust.
ESNO Otepää OÜ juhina vastutab Andrus Eensoo Otepää vallas õpilasliinide toimise eest. Tema vastutulelikkus ja abivalmidus on alati aidanud lahendada kõik kooli transpordi vajadused.

Nii Karl Mõts kui ka Andrus Eensoo esitati vabariikliku Aasta Isa konkursi kandidaadiks.