Esmaettekandele tuleb ka luuletaja Ave Alavainu ning akordionisti Indrek Liiti ühislooming. Peale avatseremooniat viib Helgi Põllo folgilised matkale läbi Kärdla tutvustamaks seal elanud inimesi ja nende põnevaid lugusid.

18.00 ootab Pikk maja huvilisi kuulama Hiiumaa teemalisi ettekandeid, kus räägitakse toidukultuurist.

21.00 täitub Kärdla Villaladu Epifoliumi elektroakustilise pärimusmuusika helidega. Epifoliumi Iisak Sulev Andreller on Kanadas üles kasvanud väliseestalne, kes Eestisse tuli esimest korda oma juuri ja kodumaa muusikat avastama 2008.aastal. Epifoliumi muusika on elektroakustiline segu kanneldest, kitarridest, ksülofonidest ja sämplitest. Kasutades sülearvutit, miksib Epifolium laval üheaegselt neid instrumente, luues nii põneva ja unikaalse live-performance´i.

Esimese folgipäeva lõpetab öökino “Favela Rising” kell 23.00 Rannapaargu nõlval, mis tutvustab filmisõpradele Rio de Janeiro slummide elu.

Alkoholivaba pärimusmuusikafestival Hiiu Folk ootab 19-22.juulil kõiki muusikasõpru kogu perega nautima saarelikult rahulikku atmosfääri ja head muusikat.
Festivali järgnevatel päevadel astuvad üles teiste seas Kärt Tomingas, Svjata Vatra, Tõnis Mägi ja Kärt Johanson, Oort, Robirohi, Kriminaalne Elevant, Henry Laks, Aamos Duo (Shetland/Norra), Metsatöll.