Kõue Vallavalitsus tunnistas kehtetuks riigihanke Ardu hakkekatlamaja üleviimine hakkepuidule. Hanketingimuste kohaselt poleks katlamaja valminud õigeks tähtajaks, ettenägematu viivitus tekkis hanketulemuste vaidlustamisest ja vaidemenetlusest. Uus riigihange kuulutatakse välja lähiajal. SA KIK poolt on lõpptähtaja jaoks saadud vajalik pikendus. Katlamaja esialgne valimistähtaeg jääb 2014. aasta algusesse.

SA Kõue Varahalduse riigihange Ardu soojatrasside paigaldaja leidmiseks on läbi viidud. Esialgse plaani kohaselt algavad tööd veel sellel aastal.

Augusti alguseks on sõlmitud leping pakkujaga lihthanke „Kõue valla avalike teede ja tänavate hooldustööde teostamine" kohta. Hanke raames peaksid kruusa nägema nii Virla-Aela, Nutu- Kadja kui Pala tee. Remonditud saab osaliselt Riidamäe-Harmi ja Habaja- Triigi tee külmkerke osad. Kraavikaevetöid teostatakse Pala tee, Aela tee ja Riidamäe-Harmi ja Habaja-Triigi tee ääres. Kõue vallal on plaanis Habajal Sipasoo tee mustkatte alla viimine ning Sipasoo ja Ardus Kesk tee pindamine. Nimetatud tööd peaksid valmima hiljemalt septembri keskpaigaks.

Juuli lõpus sai riigiteedest mustkatte Ojasoo-Ardu tee lõik Ojasoolt Triigini, lõik Triigi ja Kõue vahel, Paunküla- Vetla teelõik Tartu maanteest Vooseni ja osa Paunküla-Kiruvere teest. Sellel aastal on veel mitmeid pooleliolevaid töid, millega tuleb tegeleda.

Arengukava ja eelarve strateegia järgi tuleb veel sellel aastal Ardu koolimajja paigaldada automaatne tulekahjusignalisatsiooni süsteem (ATS) ja selleks on vaja korraldada lihtmenetlusega hange. Proovime selle projekti rahastamiseks saada raha Regionaalsete investeeringutoetuste programmist.

Soovin inimestele närvi ja põhimõttekindlust valimisperioodi ajaks, poliitikutele aga paksu nahka.