Aasta õppija eripreemia - kogukonna sidususe preemia - Tiina Kunnberg

Tänu õpingutele on Tiina Kunnberg suutnud luua endale töökoha - kaupluse, kus müüb ümberkaudsete talupidajate ja ettevõtete toodangut ning ka omakasvatatud köögivilju, konserve, omavalmistatud seepe ning käsitööd. Eriti suurt rõõmu tunneb ta sellest, et on oma kuuele lapsele suutnud luua mõnusa maakodu ja ei pea ise kodust kaugel tööl käima. Õppimine on andnud Tiinale julgust ja pealehakkamist uuteks ettevõtmisteks ja palju enesekindlust.

Tänu õppimisele õmbleb Tiina oma perele riideid, ehitab ja remondib, teeb pottsepa-tööd, kasvatab köögivilju ja maitsetaimi, juhatab kauplust ja on samas ka müüja. Oma küla inimestele on ta korraldanud leivaahju ehitamise õppepäeva ja soov on edaspidigi korraldada õppepäevi oma koduaias kasvavate traditsiooniliste ja ebatraditsiooniliste aedviljade tutvustamiseks.

Tiina on veendunud, et elu ise nõuab pidevat enesetäiendamist. Ta tahab oma eeskujuga lastele näidata, et õppimine pole vaid kohustus, vaid hoopis uusi uksi avav pidev isiksuse areng, mis teeb elu huvitavaks ja pakub palju rõõmu.

Aasta koolitussõbralikum organisatsioon - OÜ Puhastusekspert

OÜ Puhastusekspert julgustab ja võimaldab oma töötajatel õppida töö kõrvalt tasemeõppes ja täienduskoolitustel, tasudes ka nendes osalemistasu. Teist aastat on ettevõtte juhtkond kirjutanud tervet aastat hõlmava koolitusprojekti, mis on kaasrahastatud EAS-i poolt. Juba aastaid osaletakse ka Leonardo da Vinci õpirände projektis. Ka aastal 2012 võimaldati kõikidel töötajatel minna kaheks nädalaks õpirändesse Hollandisse ja Ühendkuningriiki. Mitu korda aastas toimuvad nii meeskonnakoolitused kui ka iga töötaja isiklikust arenguvajadusest lähtuvad koolitused. Omandades uusi teadmisi ja oskusi pakub ettevõte ka võimalusi neid töös rakendada, andes uusi väljakutseid pakkuvaid tööülesandeid ja tagades nii ka töötajate arenemissoovi ja rahulolu tööga. Tänu pidevale enesetäiendamisele ja arenguvõimalusele ettevõtte siseselt pole tööjõuliikumist ettevõttes toimunud viimased 4-5 aastat. 

Mare Vassiljev andis Puhastusekspert OÜ esindajale Helge Aldile üle auhinna (koolituse) Kunderi Seltsi poolt. Foto: Heili Nõgene

Maakonna aasta õppijaks tunnistati Jäneda kooli õpetaja Liidia Talve, aasta koolitajaks Rakvere Loovuskeskuse koolitaja ja juhataja Jule Käen-Torm, aasta koolitussõbralikumaks omavalitsuseks aga Laekvere Vallavalitsus.