Taaskasutusball

Õhtu läks käima pidulikus meeleolus. Kiita saab viiendaid klasse, kes pidid oma esimesel „suurte peol" kõige esimesena välja tulema. Viini valsi saatel astusid lavalt saali pisut arglikud, kuid väljapeetud hoiakuga Va poisid ja tüdrukud. Vb kavas oli väga huvitavalt volditud paberkleit, selle tegemise tehnikast oli üks žürii liige eriti võlutud ja eripreemia see kleit ka sai. Suurepärane taaskasutuse näide oli VIb piimakilepakkidest kleit ja sinimustvalgetest kiledest pikk tualett. Elegantne ja kaunis oli mustast kilest suurte roosade lilledega võrukleit (VIIa).

Nägime ka VIIb hambapastakarpidest kleiti ja VIIc õhupallidest kleiti. Efektselt siuglesid VIIIb ajalehetedest kleidi siilud ja poisidki kandsid ajalehtedest veste. Xa keepidest kleidid olid ehitud jõulukarra ja -kuulidega, mõjudes teostuselt puhtalt ja pidulikult. Seda loetelu võiks jätkata.

Kuulsuste möll

Suurem sõu algas kuulsuste voorus. Siin käis publiku eest läbi mitu James Bondi ja Lady Gagat, Hitlerit ja Jack Sparrow'd, omavalmistatud pillikomplektiga ilmusid biitlid, särasid Abba, Village People ja Spice Girls. Mõjuvad olid VIIIb Bob Marley ja ema Teresa. Mida klass edasi, seda hoogsamaks lavastused muutusid, aga kiita saab ka Vb ja c klassi, kes mõlemad tõid lavale kuus erinevat kuulsust, millega kaasnes läbimõeldud lavaline liikumine.

Huvijuht Janne Teern ütles pärast, et nooremad pabistasid lava taga ikka kõvasti. Aga nad said kenasti hakkama ja esimese sõukogemuse kätte.

Tulemused

Eraldi hindas žürii viiendaid klasse ja siin oli kahe vooru kokkuvõttes parim Vb.

Keskastmes võidutses VIb, kes osutus ka rahva lemmikuks. See klass esines ühtlaselt tugevalt mõlemas voorus. Suurepärane taaskasutuse näide oli neil kilepiimapakkidest kleit ja rahvusvärvides pikk kilekleit. Kuulsustest valisid nad M. Jacksoni, Marilyn Monroe ja Anu Saagimi, keda piirasid fotograafid. Selles vanuseastmes Järgnesid VIc ja VIIb.

Rahvamaja eripreemia - kümme tasuta piletit Märjamaa kinno - sai VIa. Eriti omanäoline oli neil ühekordsetest sööginõudest valmistatud kleit.

Gümnaasiumiastmes võitis Xa, kes tõi lavale vehkleva mereröövli Jack Sparrow koos kaaslasega. Teise koha sai XIb, kes kuulsuste voorus tõi saali kuulsuste buketi (2pac, ABBA, Michael Jackson, Batman). Kolmanda koha pälvinud XIIa nooormehed kehastasid väga hoogsalt ja mõnuga Village People´i muusikuid.

Žürii andis välja kümme eripreemiat huvitavamate tualettide eest, millest paljud on eelnenud tekstist juba ära nimetatud.

Aina paremaks läheb

Lõpuks ometi oli kuulda võetud žürii soovitust: näidake oma kostüüme kauem, ärge vuhisege saalist ruttu läbi. Mõned klassid pakkusid väikesi lavastusi ja selle poole tasubki edasi püüelda.

Loomulikult naudib publik julgust ja teatraalsust. Võib loota, et koos vanusega tekib lavalist vabadust üha juurde. Tunnustada tuleb ka neid, kes üksinda oma klassi eest välja tulid. Žüriis kõlas mõte, et järgmisel aastal tuleks kõigile anda ühepikkune esinemisaeg, mis sunnib lavastuslikkusele veelgi enam mõtlema.

Samuti arutasime, et musta kile kasutamist oleme nüüd mitmel aastal näinud, järgmine kord võiks mõnd teist odavat ja käepärast taaskasutatavat materjali proovida.

Hea meel on tõdeda, et tänavune tase oli varasemast ühtlasem. See oli vahva õhtu, millest jäi pealtvaatajana hea mulje. Kui järgmisel aastal õnnestuks sisustada ka see aeg, kuni hindajad lõppotsust teevad, siis poleks ootamisaeg nii pikk.