Seltsingusse kuulumine on vabatahtlik ja tulla võib alati. Praegu toimuvad igakuised kokkusaamised on üks meelelahutuse võimalusi. Tähistatakse seltsinguliikmete sünnipäevi mõnusas seltskonnas iga liikme kodus või kultuurimajas, aga ka suuremaid rahvakalendri tähtpäevi. Vahel on ka külalisesinejaid olnud või kuulatud reisimuljeid: Norrast (K. Pesti), Šotimaalt (E. Alekand), korraldatud autoja jalgrattamatku: Hansaplant, Luige näituslaat, Rapla käsitöölaat, Lydia Veerise jaapani aed jne. Võeti osa aktsioonist Eestimaa puhtaks!

Päärdus on kodukultuur kõrgel tasemel. Siit külast on hea tunne läbi sõita. Hoogustunud on koduaedade uuendamine ja korrastamine. Meelelahutust on pakkunud külarahvale Kivi-Vigala külademaja, Vigala valla poolt korraldatud ekskursioonid üle Eesti ja Päärdu küla külavanema poolt korraldatud ekskursioonid: nt talupäevad Jänedal, Palamuse väljanäitused, Jõgeva küüslaugufestival, Pärnu teatri külastamine. Vallatoetus on olnud tänuväärt.

Suurt elamust pakub Sillaotsa Talumuuseum, suurepäraste näituste ja teemapäevadega, vabaõhuetendustega, haruldane on Velise laat igal aastal, Luhtre talupäevad ja Varbola Puu.

Huvitavad olid EMTÜ õppused Märjamaal külaaktivistide väljaõpetamiseks ja kolme valla koostöö konverentsid Märjamaa rahvamajas sel aastal ja varem Vigala vallas toimunud külaelu tutvustamiseks ekskursioonid ratastel.

Seltsingu töös oli suursündmuseks 2007. a augustis esimese küla koosoleku korraldamine, külavanema valimine, külale lipu tegemine - külaliikumise käimatõmbamine, Päärdu koolile mälestuskivi avamine (1847 - 1972). Uueks töövormiks on olnud kohtumine Velisemõisa - Võiva - Mäliste ja Aravere külade aktivistidega Velise Ontikal ja sel aastal Päärdus Venematsi talus nelja põlvkonna käsitöönäitusel.

Muide näitust külastas kokku üle 120ne inimese maakonnast. 19. detsembril k.a kell 12.00 toimub Venematsi talus jõulude ja naisseltsingu 10. juubeli tähistamine. Oodatud on kõik külaelanikud. Kaasa võtta jõuluüllatus (nimeta pakike).