Ilmaolude, tugeva tuule, kuiva pinnase ja keerulise ligipääsu tõttu põlengukohale levis tuli kiiresti metsa ning kella 20.30 ajal toimunud vaatluslennul PPA lennusalga helikopteriga tuvastati rabapinnase ja metsanoorendiku põlenguala juba 145 hektari ulatuses.

Inimesed ning elumajad õnneks ohus polnud, samuti liikus asustatud ala kohalt eemale põlengusuits.

Öösel sadanud vihm tegi kustutustöödel ära suure töö. Järgmisel hommikul kella 8.03-ks pandi tulele piir.

Terve järgmise päeva otsisid päästjad tulekoldeid ja tegelesid järelkustutusega.

Kustutustöid teostasid kahes töölõigus päästjad Keila, Paldiski, Kehra, Lilleküla, Kopli, Mustamäe, Kesklinna, Nõmme ja Assaku komandodest, vabatahtlikud päästjad Lohusalu, Muraste ja Nissi komandodest ning kaitseväelased. Põlengu kustutamisel oli kasutusel hulk pääste eritehnikat nii Harjumaa, Lääne- Virumaa kui ka Läänemaa komandodest.


Põlengu ulatuse hindamiseks kaasati ka Keila mees Eero Salumäe, kes oma multikopterile kinnitatud fotokaameraga põlenguala pildistas. (Fotohuvilisest tehnikamehest kirjutasime pikemalt 12. aprilli Keila Lehes).

Küsimusele, kas taoline põlengu pildistamine oli esmakordne ja nõudis mingit erilist ettevalmistust, vastas Eero: Sellise suurpõlengu pildistamine oli küll esimene kord. Ja see on ju hea. Aga pildistamise koha pealt ei ole vahet. Kui, siis ehk see, et multikopter tulele liiga lähedale ei lendaks."

Mida põnevat on saanud veel sellel suvel pildistada? „Suvi on olnud tegus ja pildistatud on nii Lõuna-Eesti kauneid kohti kui ka Keila ümbrust.

Muuhulgas sai Koidula piiripunkti lähedalt ka Petserit pildistatud. Värskemate piltidega saab tutuvuda aadressil http://www.facebook.com/ aerofotod