Koduõde ei ole riigi poolt saadetud koristaja või seltsidaam vanainimese kodus, vaid õendusabi on sihipärane, eesmärgistatud tegevus, mille aluseks on igaks konkreetseks juhtumiks koostatud õendusplaan. Koduõde teeb patsiendi kodus samasuguseid õendustoiminguid, mida teevad õed haiglas: seob haavu, eemaldab õmblusmaterjali, vahetab plaastrit, samuti oskab ta nõustada ravimite võtmise asjus. Koduõe tööde hulka kuulub muu hulgas ka tilkinfusiooni tegemine, põie püsikateetri hooldus,  stoomihooldus.

Padise vallas tegeleb koduõendusega alates 2011. aasta aprillist Alba Õendusteenused OÜ. Põhjuseid, miks koduõde kõikide Padise vallas elavate abivajajateni ei ole jõudnud, on mitmeid, kuid olulisim neist on rahanappus. Koduõendusteenus on üldjuhul abivajajatele tasuta, teenuse eest maksab Haigekassa. Alba Õendusteenustel on Haigekassaga leping sõlmitud, kuid ravijuhtude hulk lepingus on suhteliselt väike.

Teiseks inimesed sageli ei teagi, et neil on võimalus koduõe abi saada - koduõe teenuse saamiseks on vajalik ainult perearsti (või eriarsti ) saatekiri ning seda saatekirja võib iga abivajaja ka ise arsti käest küsida. Padise valla elanike jaoks pole oluline, kes on abivajaja perearst - saatekirja koduõele võib anda dr. Jaanson Padiselt, aga ka dr. Kukk Keila Perearstikeskusest.

Küsimuste korral võib kirjutada onne@albaoendus.ee või helistada 58 504 483. Vaata ka kodulehte www.albaoendus.ee