Koostöölepe Padise valla sotsiaalnõuniku Reet Velbergiga võimaldab teenust saada ka neil vallaelanikel, kellele pole massaažiteenus olnud siiani taskukohane.

Samuti on omavalitsus otsustanud toetada liikumispuudega inimestele teenuse kättesaadavust. Neil inimestel tuleks sotsiaalnõunikuga ühendust võtta, et uurida, kas neile laieneb soodustingimustel massaaži saamise võimalus.

Idamaade terviseõpetuse kohaselt on hea enesetunde aluseks energia vaba liikumine kehas. Haiguse, valu ja väsimuse põhjuseks energia seiskumine ja kuhjumine mingil põhjusel. Energiameridiaanidel asuvate punktide süsteemse mõjutusega saab igaüks ka ise hakkama, kui vaid iseenda jaoks veidi aega võtta. Samuti on meridiaanivenitused ehk siis lihtsad venitusharjutused tõhus vahend enda turgutamiseks. Massööri kaasabi ja näpunäited on vaid väike osa leidmaks teed iseenda heaoluni.

Massaaž aitab liikuma

Pikaajaline töö liikumisprobleemidega klientidega on andnud palju positiivseid kogemusi. Mõnikord võib vaid vähese kõrvalise abiga saada väga häid tulemusi.

Liigestevalud, radikuliit ja vereringehäiretest tingitud peavalud on sagedased tervisemured, mida püütakse leevendada valuvaigistitega, aga põhjus jääb alles ja probleem kipub korduma. Kui arstiabi asub kodust kaugel, siis pahatihti loobutakse ka traumadejärgsest taastusravist ning tagajärjed ei lase end kaua oodata.

Ka sundasendist tulenevad lihaspinged seljas või õlgades näivad tühised, kuniks pinged kogunevad ning tekitavad hiljem juba liigeste deformatsioone.

Haigused ei teki üleöö ja niisamuti ei tasu loota ka kiirele paranemisele. Massaaž pole mingi imevahend, mis kõik hädad koheselt kaotaks, kuid kroonilistele probleemide puhul ja liikumispuudega inimestele on see suur leevendus, et end jälle hästi tunda.

Vanemaealised ja/või südameprobleemidega inimesed peaksid enne massaaži tulekut konsulteerima oma pere- või raviarstiga, sest on ka neid tervisehädasid, mille puhul massaaž on vastunäidustatud. Mõnikord on targem karta kui kahetseda.