Suur tänu rahvamaja Terjele, kes kirjutas taotluse Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupile, kust saime toetust. Tänu ka viimatinimetatule.

Kui värvipotid olid podisema pandud, otsisime välja nõelad ja mulineed tikkimiseks. Terje oli õppimiseks välja valinud väga huvitava ja kauni teema. Naiste näppude vahelt tulid harjutused mulgi tanumaali tikanditega. Tikkimise juurde käis õpetus lõngavärvimise nippidest ja nõksudest.

Esimesed lõngad värviti kollase karikakra leotisega. Suur oli naiste üllatus värvitud lõnga tooni nähes. Terje selgitas, et rahvakunstis ei kasutata erksaid värve, vaid just sooje ja pastelseid toone. Veel proovisime madarajuurte leotise, naistepuna ja lilla pojengiga värvimist. Uued teadmised maarjajääst ja viinakivist said paberile ja mällu salvestatud, lisaks õiged temperatuurid ja värvilahuses hoidmise kestus. Pärast sellist õppepäeva on julgust ka iseseisvalt lõngavärvimist proovida. Saalis oli seekord üksteist naist. Oli lausa uskumatu elevus ja tahtmine ikka veel ja veel katsetada. Kahjuks seadis päeva pikkus meie koostegevusele piirid. Üks, mille üle Juuru vallas kurtma ei pea, on naiste käsitööhuvi. Oleme tänulikud, et selle kire tarvis jagub innustavaid õpetajaid ja edasikandjaid.

Jääme ootama uusi põnevaid tegevusi.