Paide seevastu on kirjutanud tabelisse kolm järjestikust kaotust. Neist valusam nädal tagasi, kui FC Viljandile alistuti võõrsil 0:1. Samas suudeti mullu kahe kaotuse kõrval Kalju vastu kahel korral viigistada. Mõlemal puhul muide võõrsil.

"Eelmisel aastal suutsime Kaljuga hästi mängida - usun, et suudame nüüdki teha hea mängu ja punkte noppida," lausus Paide peatreener Meelis Rooba.

"Nõmme Kaljul pole mingit lootustki, et teeme kehva mängu koduväljakul," kuulutas poolkaitsja Ats Sillaste, kes ettevalmistusperioodil Kaljuga flirtis, kuid lepingut siiski ei sõlminud.

Kalju võib end samas tunda võrdlemisi julgelt, kuivõrd tabeli alumisele poolele ei ole punkte loovutatud. Kui välja arvata napp 1:0 võit Kuressaare üle, on Tammeka ja Ajax alistatud 4:0 ning Viljandi 3:0.

"Laupäeval sõidame Eestimaa südamesse, et mängida Paidega, mis ei saa kindlasti olema kerge," ütles Kalju abitreener Getulio Aurelio. "Eelmine nädalavahetus nad kaotasid punkte ja tahavad neid kindlasti tagasi. Samuti tahame ka meie punkte, olgu vastaseks kes tahes. Meie eesmärk on medal ja nende punktide järele ka lähme. Juhtugu mis tahes."

Hetkel liigub Kalju jõudsalt medalikursil, jäädes kolmandana teisel kohal asuvast Levadiast maha vaid ühe silmaga. Peatreener Igor Prinsil on välja kujunenud 14-15-meheline tuumik. Tähtis on, et kogenud koosseis eeldatavalt nõrema vastase vastu n-ö jalga sirgu ei lase.

"Meeskond peab kõik 90 minutit mängima kontsentreeritult ja kasutama efektiivselt oma väravavõimalusi," lausus kuubalasest keskkaitsja Alain Garcia Gutierrez. "On väga tähtis hoida ka taga null."

Kalju fännid näivad meeskonna eduga harjunud olevat ning on täis neile omast bravuuri. Paide vastu lubab neil julgeid sõnu teha ka fakt, et senisest kaheksast omavahelisest mängust Meistriliigas, on Kalju võitnud neli. 

Fänn Kaido "anna kaart ära" Hermat: "Laupäev Eestimaa südames Paides. Kunagi õpetasime kohalikud fännid laulma ja kaasaelama, vaatame kuidas see neil oma mentorite vastu välja tuleb. Lisaks võtame päikest, naudime mängu ja vaatame kuidas Neemelo Martin Kaalma puuri palle täis lööb." 

Pilet kohtumisele maksab 2 eurot, sooduspääse noortele ja pensionäridele 1 euro. Kohtumise vaheajal pealtvaatajatele maasturi Dacia Duster ning Lõuna-Ameerika koondisereisi vaheloosimised.