Päev algab kell 10.30 kogunemise ja registreerimisega Paide Raekoja esisel väljakul. Kell 11.00 toimub pidulik avamine ja kohe seejärel kõnnime koos läbi sümboolse teekonna, mis lõpeb Lembitu pargis. Kõndida saab vastavalt soovile kas 3 km või 7 km. Lapsele saab võib kaasa võtta lapsevankri või ratta. Igal asutusel, külal, koolil või sõpruskonnal on võimalus nii kõndides kui ka kogu päeva jooksul hoida nähtaval oma  sümboolikat. Kõigi kohapeal registreerijate vahel loositakse välja kolm 6- kuulist ajakirja Pere ja Kodu tellimust.

Päev jätkub Lembitu pargis. Kell 13.00 algab laste kontsert, kus esinevad Paide lasteaedade, koolide ja klubide lapsed.  Peale kontserti astub üles mustkunstnik Fred-Erik Johanson. Kell 14.00 esinevad Luisa Värk ja Alen Veziko. Päev lõpeb perefilmiga "Pii elu"  kell 15.00 Paide kinos. Infotelkides saab teavet vanemlikust hoolitsusest ilma jäänud laste vajaduste ja abistamise võimaluste kohta.  Kogu ürituse ajal pakutakse sooja suppi ja pannkooki.

Kell 11.00 -15.00 saab osa võtta erinevatest tegevustest: batuudid, Lõvi Leo ja Nublu osavusmängud, Lennusadama ekspositsioonid, ronimissein ja seiklusrada, näomaalingud ja patside punumine, Paide Huvikeskuse töötoad ja palju muudki põnevat. Raamatuturul saab valida omale meelepärase lasteraamatu. Titeasjade turg on avatud kõigile, kellel huvi osta, müüa või vahetada riideid ja mänguasju 0-3. aasta vanuses lastele. Paide kultuurikeskuse parklas saab uudistada Päästeameti tehnikat ja vaadata vägevat motoshowd. Kogu päeva on meiega motoklubi Alempois inimesed. Kellel kodus annetamiseks lasteraamatuid ja moosi, siis võtke need ühes ja andke need üle registreerimisel.

kell 15.00 Paide Kultuurikeskuses perefilm "Pii elu" (2012) uskumatute sündmuste keskmes on noor poiss ebatavalise nimega Pii, kes on ühes oma perekonna ning perele kuuluvate loomaaialoomadega teel Indiast Kanadasse, et alustada võõral maal uut elu. Pikal mereteel tabab aga kaubalaeva katastroof, mille Pii ainsa inimhingena üle elab. Temaga alustab samas päästepaadis pikka teed pääsemise poole ka kahesajakilone Bengali tiiger nimega Richard Parker. Esiti on nende kahe pääsenu omavahelised suhted arusaadavatel põhjustel küllaltki teravad, kuid aja möödudes hakkab poisi ja tiigri vahel tekkima uskumatu, sõnuseletamatu side. Sissepääs tasuta.

Üritus on osalejatele tasuta v. a Paide kultuurikeskuse kohvik ja titeasjade turg. Soovitame kaasa võtta natuke sularaha, vihmavari ja  pikniku tekk. Üritus toimub iga ilmaga!

Üritust toetavad: Hasartmängumaksu Nõukogu, Paide linna Eakate klubi Hämarik, Järva Portaal www.jarva.ee, InArmonia, Pere ja Kodu, Printhouse, Leipurin, Mõnus Amps, Eesti Politsei, Päästeamet, Luisa Värk, Fred-Erik Johanson Põltsamaa Felix, Kaitseliit Järvamaa Malev Paide Üksikkompanii, Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liit, Pakendikeskus, Lennusadama meremuuseum ja motoklubi Alempois.

Korraldajad: Oma Pere (www.omapere.ee), Paide linn (www.paide.ee), Igale Lapsele Pere (www.kasupered.ee), Lions Eesti piirkond (www.lions.ee) ja SEB Heategevusfond (www.heategevusfond.ee).